Вулиця Монстро, 10: краще померти стоячи, ніж жити на колінах

29 березня у Києві відбувся допрем'єрний показ науково-фантастичного трилера  Вулиця Монстро, 10 (в оригіналі 10 Cloverfield Lane ).

Інтригуюча стрічка Вулиця Монстро, 10 виявилась до безумства продуманим трилером з сильним присмаком клаустрофобії. Вже початкові титри говорять про те, наскільки креативне бачення у режисера Дена Трактенберга, для якого це дебютна картина. Занурення в сюжет відбувається порційно, глядач бачить лише те, що бачить головна героїня, тому ще більше посилюється зв'язок, а інтрига наростає в геометричній прогресії паралельно з параноєю Мішель, питань стає тільки більше.

Читайте також: #Selfieparty: ТОП-6 неожиданных фактов о новой молодежной комедии

Що небезпечніше, перебувати в полоні божевільного або вийти за межі бункера? Ламати голову доведеться досить довго, змінюючи своє уявлення про персонажів і ситуації в цілому раз по раз. Повністю бункер з усіма його секретами глядачі побачать лише наприкінці фільму і, навіть при тому, що основна дія відбувається під землею, саспенс просто вражає.

Таємницею оповите буквально все, починаючи із зав'язки, де персонаж Мері Елізабет Вінстед тікає від стосунків зі своїм бойфрендом, ігноруючи його дзвінки, закінчуючи персонажами Джона Гудмана і Джона Галлахера-молодшого, про минуле яких глядачеві невідомо нічого. Причому ця таємниця дуже вміло інтегрована в сюжет, органічно співвідносячи досвід персонажів до подій навколо.

Звичайно, головною сполучною ланкою між оригінальним Монстро 2008 року і спін-офом буде питання «Що сталося зовні бункера?», відповідь на яке криється в самому кінці, де проводиться зв'язок з оригінальним фільмом, що ще більше створює простір для фантазії і нових частин франшизи.

Дивіться трейлер до фільму Вулиця Монстро, 10:


Матеріали на тему