Соковита форель з нотками цитрусу: рецепт від Даші Астафʼєвої
11 вересня, 09:30
{{count}}
Ведуча Даша Астафʼєва / Пресслужба Нового каналу
Як приготувати легку та поживну вечерю? Описала ведуча «Хто знає?» Даша Астафʼєва.
Читайте також: Олександр Педан розповів про курйози на власному весіллі
На календарі – вересень, тож хочеться огорнути вечори затишком. А що може бути кращим за ароматну страву, яка збирає навколо себе родину й друзів? Лише процес її приготування! Ведуча квіз-шоу «Хто знає?» Даша Астафʼєва поділилася рецептом, що підкорить як смаком, так і легкістю виконання.У результаті у вас вийде ніжна, соковита форель із делікатним цитрусовим ароматом та золотистою картоплею, що тане в роті, – зазначає Даша.
Інгредієнти:
- форель – 1 шт.
- картопля молода середнього розміру – 1,5 кг.
- лимон – 1 шт.
- розмарин – 3-4 гілочки.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- сіль морська – за смаком.
- перець чорний свіжомелений – за смаком.
Соковита форель з нотками цитрусу: рецепт від Даші Астафʼєвої
Пресслужба Нового каналу
Приготування страви:
- Дістаньте шматок охолодженої форелі та залиште його на кілька хвилин, щоб риба набула кімнатної температури.
- Ретельно промийте та очистіть молоду картоплю. Наріжте лимон тоненькими скибочками.
- Застеліть деко пергаментом та ввімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
- На рибі зробіть акуратні надрізи, злегка натріть сіллю. У кожен надріз вкладіть тонкі скибочки лимона.
- Розкладіть навколо риби молоду картоплю, збризніть оливковою олією, приправте перцем.
- Запікайте протягом 25 хвилин. Потім зменшіть температуру до 150°C і готуйте ще 30 хвилин. Готово!