Незвичайне ліжко в спальні: види, переваги та недоліки

Олександр КІва

Олександр КІва

Головний редактор

Усі статті автора...

Незвичайне ліжко в спальні: види, переваги та недоліки
Незвичайне ліжко в спальні: види, переваги та недоліки

У статті ви дізнаєтеся про різні види незвичайних ліжок, їх переваги та недоліки. Отримайте натхнення для створення унікального інтер'єру вашої спальні

При облаштуванні спальної кімнати найбільша увага завжди приділяється вибору ліжка. Це центральний предмет інтер'єру, який відповідає за комфортний відпочинок після довгого трудового дня, тому від якості та зручності обраної моделі залежить багато чого.

Більшість людей віддає перевагу купити ліжко традиційної форми: квадратну чи прямокутну. Т

Такі меблі дозволяють оптимально використовувати простір спальної кімнати і звичніші в психологічному плані. До того ж, ліжка традиційного плану в широкому асортименті представлені меблевих салонах та інтернет-магазинах, тому з вибором відповідної моделі проблем зазвичай не виникає.

Тим часом фахівці в галузі дизайну інтер'єрів все частіше пропонують використовувати нестандартні меблі та оригінальні варіанти оформлення спального простору. У хід йдуть моделі-трансформери, ліжка, що «парять», або спальні ложа круглої форми. Але, перш ніж зупинити свій вибір на одному з цих варіантів, варто ознайомитись з їх перевагами та недоліками. Це допоможе усвідомлено ухвалити рішення і не пошкодувати про нього згодом.

Ліжка-трансформери

Такі меблі стають все більш звичними, а в деяких випадках без них просто не обійтися. Для невеликих приміщень шафа-ліжко - незамінна річ з погляду економії простору, але і в просторих спальнях такі меблі стали з'являтися все частіше. Які ж переваги і недоліки мають такі меблі, і чи варто купувати їх для облаштування спальної кімнати?

Плюси ліжок-трансформерів

Безумовна перевага ліжок, що трансформуються, — економія простору. Наскільки актуальний цей момент, кожен має вирішити самостійно, адже розміри спалень та їх наповнення різні. Двоспальне ліжко-трансформер середніх розмірів (160х190 см) дозволяє звільнити вдень близько 3 м2 площі. Це може виявитися важливим, якщо спальня виконує функції робочого кабінету або квартира є єдиним простором.

Моделі, представлені на меблевому ринку, надають такі переваги:

  • економія простору;
  • функціональність;
  • комфортність;
  • надійність.

Ліжко-трансформер - чудовий варіант облаштування гостьової спальні. Оскільки приміщення за прямим призначенням використовується лише час від часу, у звичайному житті таку кімнату легко пристосувати до бібліотеки, додаткової вітальні, робочого кабінету. Модель-трансформер, вбудована між полицями та шафами, непомітна в інтер'єрі і легко вписується в навколишній простір, не виділяючись серед інших обстановок.

Підйомні ліжка цілком зручні, надійні та стійкі. Якщо доповнити таку модель якісним ортопедичним матрацом, сон буде спокійним, а відпочинок повноцінним.

Недоліки моделей, що трансформуються

Серед негативних моментів використання ліжок, що трансформуються, такі:

  • відсутність м'якого узголів'я;
  • неможливість валятися на ліжку протягом дня;
  • висока вартість.

Сенс придбання таких меблів у тому, щоб у денний час звільнити якнайбільше місця в приміщенні, а значить, ліжко доведеться щодня піднімати до стіни і знову опускати на ніч. Це не складно, проте просто лежати на ліжку вдень не вийде — для цього його доведеться знову розкласти.

Конструкція таких моделей максимально проста, тому про затишне м'яке узголів'я, на яке можна спертися, влаштувавшись у ліжку з книжкою, не йдеться. При цьому ціна трансформерів зазвичай суттєво перевищує вартість надійних та якісних спальних меблів традиційного формату.

Круглі ліжка

Такі меблі для обстановки спальні дуже нетрадиційні і у багатьох покупців викликають суперечливі почуття. З одного боку, кругле ліжко оригінальне і незвичайне, але, з іншого, придбання таких меблів тягне за собою певні складнощі. Щоб точно визначити, чи варто овчинка вичинки, слід розглянути недоліки та переваги круглих ліжок.

Плюси ліжок круглої форми

Серед позитивних моментів у використанні спальних меблів такої нетрадиційної форми можна відзначити такі:

  1. Оригінальність. Такі меблі нечасто зустрінеш у середньостатистичному салоні, а в деяких випадках їх доводиться виготовляти на замовлення. Якщо в спальні хочеться створити стильну та креативну атмосферу, то кругле ліжко – чудове рішення.
  2. Комфорт. Цей момент буде плюсом тільки в тому випадку, коли меблі призначені для однієї людини. Площа спального місця в цьому випадку значно більше, ніж у звичайних прямокутних ліжок, а розташуватися для сну можна як завгодно.
  3. Безпека. Ліжко круглої форми - мрія незграбної людини. У ній немає кутів і граней, тому зачепитися і вдаритися в цьому випадку просто нема де. Та й упасти з такого ліжка під час сну майже неможливо, адже руки та ноги виявляється без підтримки раніше, ніж основна частина тулуба, і від відчуття дискомфорту людина прокинеться.
  4. Функціональність. Деякі моделі круглих ліжок передбачають наявність підйомного механізму та місця для зберігання речей. При цьому площа ящика для білизни зазвичай більша, ніж у традиційних моделях.

На цьому, мабуть, переваги круглих ліжок закінчуються і починаються незручності, причому досить суттєві.

Мінуси спального місця круглої форми

Хоча ліжко круглого формату виглядає екзотично, вибирають такий варіант не так часто, і ось чому:

  1. Висока вартість. На виготовлення таких меблів потрібно більше матеріалу, тому найскромніша модель у формі кола коштує набагато більше, ніж звичайна прямокутна.
  2. Необхідність достатньої кількості місця. Круглое ліжко відмінно вписується в інтер'єр приміщення площею не менше 20 м2, інакше воно виглядає громіздко та незграбно. Такі меблі неможливо присунути впритул до стіни, щоб звільнити прохід, тому в маленькій спальні вони займають весь простір і пересуватися по кімнаті буде складно. З урахуванням розмірів приміщень у сучасних квартирах, виділити достатньо місця для такої розкоші можуть небагато.
  3. Мінімальний вибір білизни. Знайти у продажу постільний комплект для круглого ліжка — це завдання, а звичайні варіанти в цьому випадку не підходять. Найчастіше комплекти доводиться шити на замовлення, і коштувати вони, ясна річ, будуть чимало. Та ж проблема стосується вибору матраца: якщо той, що йде в комплекті, стане непридатним, купити новий буде неймовірно складно.
  4. Дискомфорт для пари Спати на круглій поверхні сімейної пари зростанням вище середнього - незручно, незважаючи на величезну площу. Чим ближче до краю, тим менше стає довжина ложа, а отже, ноги та руки постійно звисатимуть. Якщо ви не звикли спати в обнімку по центру ліжка, а любите розташуватися з комфортом, краще зупинити свій вибір на моделях традиційної форми.

Всі ці проблеми ще більше посилюються, якщо ліжко круглої форми виконане з м'яким узголів'ям.

Левітуючі ліжка

Модель, що нібито ширяє над підлогою, набагато популярніша за попередні варіанти і мало чим відрізняється від звичних ліжок. Ефект левітації можливий завдяки особливостям конструкції: ліжко надійно кріпиться до стіни, а під основою встановлена ​​додаткова опора, площа якої не дозволяє побачити її з боку. Щоб зрозуміти, як утримується у просторі спальне місце, доведеться заглянути під основу ліжка.

Позитивні якості «літаючих» ліжок

Меблі, що «літають» у просторі, виглядають ефектно і незвичайно. Враження посилює світлодіодне підсвічування, розташоване під основою: це виглядає красиво і цілком може замінити приглушене нічне освітлення кімнати.

Є такі ліжка і інші плюси:

  • зручність прибирання - відсутність традиційних ніжок і високе розташування над підлогою дозволяє вільно пилососити та витирати пил у будь-який час;
  • довговічність і міцність - хоча такі меблі здаються крихкими і нестійкими, ліжко цілком здатне витримати мінімум двох людей;
  • відсутність сторонніх звуків - каркас такого ліжка не розхитується в процесі експлуатації, тому скрипів та «стогонів» від зношених кріплень не виникає.

Завдяки популярності таких ліжок, виробники пропонують широкий вибір розмірів та моделей, так що проблем із покупкою зазвичай не виникає.

Негативні якості ліжок з ефектом левітації

Такі вироби, звичайно ж, мають і недоліки, і вони досить суттєві:

  • складність монтажу — встановлення таких меблів потребує певних навичок, тому доведеться запрошувати спеціаліста;
  • неможливість перестановки - оскільки ліжко надійно кріпиться до стіни, просто пересунути її у разі потреби не вийде, у разі переїзду фахівців доведеться викликати двічі: для розбирання конструкції та її монтажу на новому місці;
  • наявність розеток - для ліжок з підсвічуванням потрібна окрема розетка, причому у безпосередній близькості до меблів, щоб довжина проводів була мінімальною.
  • невисока функціональність - сенс «літаючого» ліжка у візуальному ефекті ширяння на підлогу, тому в таких конструкціях не передбачені підйомні механізми та додаткові ящики для зберігання білизни.

Як бачите, ліжка оригінального формату, хоч і виглядають незвичайно, але не завжди зручні у використанні, тому рішення про покупку буде непростим. Якщо аргументи проти виявилися сильнішими, запрошуємо вас відвідати інтернет-магазин "Світ Матраців", де представлений величезний асортимент спальних меблів традиційного формату від відомих українських виробників. Приємні ціни та висока якість продукції стануть вагомим аргументом для покупки, а якщо бажання екзотики виявляється сильнішим, менеджери із задоволенням проконсультують щодо можливості виготовлення ліжка на замовлення.


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK