Як подбати про домашнього улюбленця під час війни?

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Як подбати про домашнього улюбленця під час війни?
Як подбати про домашнього улюбленця під час війни?
pixabay.com

Надія Матвєєва ділиться цінними порадами, які допоможуть убезпечити життя у воєнний час, у рубриці «Надійні поради» (СТБ). Телеведуча розповіла, про що варто пам’ятати, доглядаючи за хатнім улюбленцем під час війни.

Якщо ви плануєте евакуюватись із собакою чи кішкою:

Читайте такожЯк себе поводити, коли у твій дім прийшли окупанти? – поради експертів "Один за всіх"
♦ Завчасно зберіть для тварини все необхідне – їжу, переноску, миску для води, вологі серветки, гігієнічні пелюшки. На ошийнику напишіть свій номер телефону. Для кішки купіть рулетку, щоб можна було вигулювати під час зупинок.

♦ Зберіть аптечку для вашого «хвостика»: шприци, ножиці, самофіксуючий бинт, захисний черевик на випадок порізу, оксид цинку в вигляді пудри для зупинки кровотечі, засоби для дезінфекції та знеболювання, мазь для загоєння та антидот на випадок отруєння.

♦ Заздалегідь зробіть всі необхідні документи та щеплення. Особливо якщо збираєтесь виїжджати за кордон. Ознайомитись із правилами різних країн можна за допомогою інтерактивної карти від МЗС (https://tripadvisor.mfa.gov.ua).

Якщо ви залишаєтесь із твариною вдома:

► Беріть її з собою в бомбосховище під час повітряної тривоги, а тим більше – обстрілів. Розмовляйте, заспокоюйте, гладьте. Подбайте про безпеку оточюючих та вдягніть намордник на собаку.

Читайте такожЯк побороти апатію під час війни: 5 лайфхаків Олі Цибульської
► Якщо тварина захворіла, а можливості звернутися до ветеринара немає, скористайтеся волонтерською онлайн-підтримкою. З будь-яким питанням можна звернутися до телеграм-каналу «Допомога власникам тварин» ( https://t.me/+Uwb2IiL2F2LedA7f).  Зв’язатися з ветеринаром можна також за допомогою фундації «Galaxy Vets Foundation» – це благодійна організація американської ветеринарної мережі клінік. Консультації відбуваються в чаті з вбудованим перекладачем (https://galaxyvets.foundation/uk/).

► Якщо вам складно самостійно прогодувати домашніх улюбленців, можна звернутися до активістів Кінологічної спілки України. Вони заснували проєкт «Допомога тваринам України» і передають їжу в різні регіони країни. Залиште заявку у них на сайті (https://savepetsua.yucom.org).

► І головне. Якщо ви не можете взяти тварину з собою, не лишайте її на вулиці. Тим більше – на голодну смерть у зачиненій квартирі. Знайдіть притулок, який зможе взяти на перетримку. Киньте клич у соцмережах. Порадьтеся зі співробітниками проєкту «Допомога тваринам України», на їхньому сайті є контакти волонтерів по всій країні.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK