Режисер Юрій Рудий: Фільм «Готель Едельвейс» може конкурувати з голлівудськими

Режисер Юрій Рудий: Фільм «Готель Едельвейс» може конкурувати з голлівудськими
Режисер Юрій Рудий
пресс-служба

21 листопада у прокат вийшов фільм «Готель Едельвейс».

Читайте такожВ прокат вышел украинский фильм «Отель Эдельвейс»
Чому українському кінематографу складно здивувати глядачів? Чи можна вважати даний фільм конкурентоспроможнім голлівудським? На ці, та багато інших питань відповість український режисер та актор Юрій Рудий.

Розкажіть про себе. Чому ви вирішили стати режисером і як потрапили у світ кінематографу?

Я з самого дитинства хотів займатися кіно, але мої батьки чомусь вважали, що я хочу бути військовим. Тому коли я став свідомою людиною, то почав займатись своєю улюбленою справою. Але це все прийшло не одразу… Після армії я довгий час адаптувався до цивільного життя. І тільки років п’ять тому, вже свідомо, почав працювати у кіно. Спочатку була просто мрія, яка переросла в бізнес-схему, якою я зараз займаюсь.

Для вас це більше бізнес, чи творчість?

Це для мене стиль життя – творчість з комерційною основою. Я людина, яка любить гроші, але при цьому люблю і творити. Не можу бути голодним як художник.

Це ваш перший фільм як режисера. Які складнощі виникли в період зйомок?

Спочатку я був генеральним продюсером фільму, а повноваження режисера виконувала інша людина. Я контролював більш фінансову сторону проекту. І в той момент, коли я зрозумів, що режисер не справляється зі своїми обов’язками, я його звільнив. Друга проблема, яка виникла в період створення фільму - це те, що колишній режисер та продюсер не змогли вписатись в заявлений бюджет, - і нам прийшлось призупинити зйомки фільму на цілих чотири роки.

А на скільки складно знайти гроші для зйомок фільму?

Це не то що складно, це нереально. Була людина, яка фінансувала мої проекти в іншій сфері діяльності. Так як він вірив в мене, то вирішив фінансувати гроші і в цей фільм. І коли ми «провалили» даний проект на певному етапі, він попросив мене повернути гроші. Кошти поверталися вже зі своєї кишені.

Цей фільм може скласти конкуренцію голлівудським?

Цей фільм вже подався на кіноринок Лос-Анджелеса, тому він може конкурувати з іноземними проектами.  Але в порівнянні з ними, у нас занадто малий бюджет. Для них, якщо бюджет фільму становить близько 300 тисяч доларів, то це вважається низькосортним продуктом. Але для України це високий бюджет, тому що в нас можна знімати дешево.

Чи складно було досягти «ідилії» на площадці?

У нас на майданчику була атмосфера дуже хороша. Всі були заряджені на позитив та успіх. Впродовж знімального процесу актори були дуже раді працювати в нашому проекті. Навіть після тривалої паузи, побачивши мою впертість, ніхто не відвернувся. І вже по завершенню зйомок, мені багато хто дякує за те, що він був причасний до проекту. Навіть той режисер, який був звільнений.

Наскільки складно було підібрати акторський склад. Як проходив кастинг?

У нас не так був кастинг, як були проби. Ми заздалегідь знали, кого ми хочемо в цей проект. Ми давали їм завдання по сценарію і оцінювали можливості акторів. Скажу чесно, багато хто не пройшов. Це та професія, в якій так багато безробіття...

Де знімався фільм? В реальному готелі?

Це була старовинна будівля, яка під захистом Юнеско.  Вона не виглядала так ідеально, як в нашому фільмі. Тож зусиллями наших постановників, ми виправили цей недолік. З власниками будівлі прийшлось вести довгі переговори, щоб орендувати локацію за помірну ціну.

А який фільм ви мріяти знати?

Читайте такожГеннадий Василенко строит отношения с «бывшей»
Я ношу в своїй голові сценарій вже років 15, але він не є комерційною основою… Тому я вирішив розпочати з комедії. Цей фільм буде трохи пізніше, коли я вже наберусь досвіду. Бо цей проект має бути дуже сильним. Це драма-містика, яка основана на реальних подіях, і яка сталася у моєму житті. Я впевнений, що цей фільм зможе захопити серця глядачів. Знімати планую не в Україні і з іноземними акторами.

Чи складно здивувати українського глядача?

Нашому глядачеві, що не покажи, то все нецікаво. Навіть, якщо він подивиться голлівудський блокбастер, в який вклали мільйони, він скаже, що очікували кращого. Люди не розуміють, що кіно це просто розвага. Тому, саме нашому виробнику складно зайти на ринок. За кордоном це простіше…

Підготувала Наталія Мілевська.


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK