Леся Нікітюк розповіла, як на Хмельниччині лікують постраждалих від війни тварин

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Леся Нікітюк розповіла, як на Хмельниччині лікують постраждалих від війни тварин
Ведуча Леся Нікітюк
пресс-служба Нового канала

Ведуча Нового каналу Леся Нікітюк відвідала Перший військовий шпиталь ветеринарної медицини, лікарі якого допомогли вже кільком тисячам пухнастиків.

Читайте такожІраклі Макацарія розповів про жінку свого життя, кохання з першого погляду та майбутнє весілля
З перших днів повномасштабної війни у Хмельницькому почав працювати специфічний шпиталь - у ньому лікують службових тварин із ЗСУ, Нацгвардії, прикордонних військ та інших військових формувань, а також «цивільних» пухнастиків. Тут врятували вже більше п’яти тисяч чотирилапих, зокрема з контактних зоопарків Києва та Харкова, розповіла ведуча Леся Нікітюк.

Перший військовий шпиталь ветеринарної медицини працює у Хмельницькому — сюди від початку війни привозять багато різних тварин, яких рятують, в тому числі, з-під обстрілів, — сказала Леся після відвідин медичного закладу. — Тут зібрався чудовий колектив лікарів на чолі з геніальним професором ветеринарної медицини Кирилом Чумаковим. Він працює з тваринами вже майже 30 років.

Леся Нікітюк розповіла, як на Хмельниччині лікують постраждалих від війни тварин / пресс-служба Нового канала

Читайте такожМаріуполь – на межі епідемії холери: мор риби, збільшення смертності населення, окупанти блокують евакуації людей
Днями до шпиталю привезли легендарного собаку з кличкою Гроза. Цей пес має понад 40 державних нагород, він врятував більше тисячі людей, діставав дітей з-під завалів, а з 2014 року працював у зоні ООС. Через блокаду Маріуполя собака опинився в жахливому стані, тож зараз професор із командою роблять все можливе, щоб Гроза жила.

Ще одна пацієнтка — лисиця, яку професор Чумаков привіз із Бучі! Він так її й назвав — Буча. Лисиця втікала від ворожих обстрілів, була покалічена та обпечена від постійних вибухів, її лікують вже майже два місяці. Зараз Бучі краще, скоро вона вирушить у потрібне їй місце, — додала Нікітюк.

Леся Нікітюк розповіла, як на Хмельниччині лікують постраждалих від війни тварин / пресс-служба Нового канала

Фінансової допомоги шпиталь не потребує, позаяк забезпечений усім необхідним. А ось від приємних сюрпризів ветеринари ніколи не відмовляться.

Там все є! Облдержадміністрація, лікарі та сам професор роблять усе можливе та неможливе. Але якщо ви хочете порадувати лікарів, зайдіть і занесіть їм каву та смачні цукерки, — порадила ведуча.

Нагалаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK