Тоня Матвієнко розповіла, чому евакуювалася у Португалію без мами

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Тоня Матвієнко розповіла, чому евакуювалася у Португалію без мами
Співачка Тоня Матвієнко
instagram.com/tonya_matvienko

Співачка Тоня Матвієнко розповіла, як допомагала українцям з Португалії.

Читайте такожЯк подбати про домашнього улюбленця під час війни?
Співачка Тоня Матвієнко виїхала з Києва 25 лютого. За словами співачки, вона дуже переживала за своїх дітей, тож коли родичі з Португалії покликали її до себе, погодилася.

Я не знала, що робити. Гроші знімали в банкоматах. Ми чомусь побігли купувати їжі багато, ліки. Я себе ще спокійно почувала. Потім я почала часто плакати. Я спала по 4 години, і взагалі таке було безсоння. Постійно в телефоні новини читала, не могла. Я не могла дитиною навіть займатися. У мене був шок, стрес А на вечір я прийняла рішення, що я виїжджаю з Києва. Мама сказала: «Я не поїду, залишаюся». Я бачила, що її не переконаєш, а мені треба було їхати. Тому що переживала дуже за себе і за своїх дітей. І Арсен був зі мною, він мене довіз в Яремче і поїхав назад у Київ, - говорить артистка журналістам програми «Зірковий шлях» каналу «Україна».

Тоня Матвієнко з мамою / instagram.com/tonya_matvienko

Читайте такожМаріуполь – на межі епідемії холери: мор риби, збільшення смертності населення, окупанти блокують евакуації людей
Тоня зізналася, що до Португалії їхала через Краків. Зірка була вражена, наскільки тепло зустріли її та дітей незнайомі європейці.

Я, коли приїхала в Португалію, жила на острові Терсейра. Там, до речі, дуже мало українців. Спочатку треба було трішки заспокоїться. Потім згадала, що я співачка, хочу щось робити, ми пішли до мера міста, і запропонувала зробити благодійний концерт. У них є маленька оперета, і мені сказали, що я перша українка, яка в цій залі виступала. Ми збирали гроші. До речі, в залі було навіть більше португальців, ніж українців. Ідеш по острову, і все в жовто-блакитних прапорах, на вікнах наклеєні дитячі малюнки. Це неймовірно. У Лісабоні, де ми ночували, так само діти написали: «Ласкаво просимо, українці». Мурахи по шкірі. Такий жовто-блакитний коридор був у мене. І на острові я зрозуміла, що свою місію виконала, треба рухатись далі, і вже мама була на той момент у Німеччині, каже: «Я роблю благодійний концерт, приїжджай». Зараз я знаходжусь з мамою у Німеччині, - розповіла співачка.

Нагадаємо, 


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK