Тарас Цимбалюк розповів про улюблені твори та авторів

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Тарас Цимбалюк розповів про улюблені твори та авторів
Актор Тарас Цимбалюк
Пресслужба Нового каналу

Виконавець однієї з ролей скетчкому «Зв’язок» Тарас Цимбалюк розповів, що і коли читає.

Читайте такожЗірка серіалу «Голова» Марія Стопник розповіла про літературні вподобання
9 серпня відзначали День книголюбів. На честь цього відомий український актор, якого вже восени можна буде побачити у серіалі «Зв’язок» на Новому каналі, Тарас Цимбалюк поділився своїми літературними вподобаннями.

Особисто для мене книги – як психологи, – порівнює Тарас Цимбалюк. – Поринаючи в них, забуваєш хоч і не про все навколо, але про більшість точно. Останнім часом я читаю дуже хаотично. Можу «проковтнути» книгу за два дні. А буває й так, що за місяць не відкрию жодної. Усе залежить від мого настрою, емоційного стану та зайнятості.

Актор Тарас Цимбалюк / Пресслужба Нового каналу

Улюбленого жанру літератури Тарас не має.

Обожнюю, зокрема, історичні, антиутопічні та пригодницькі романи, а ще іноді читаю детективи, – говорить Цимбалюк. – Вибір жанру залежить від таланту і хисту письменника. Іноді хочеться почитати щось серйозне, як-от книги Айзека Азімова. А часом – дитячі пригодницькі книги Жуля Верна. Дуже кайфую від прочитання саме цих романів! З авторів мені ще подобаються Джордж Орвелл, Джон Стейнбек, Френсіс Скотт Фіцджеральд, Рей Бредбері. Улюблених персонажів немає. Однак найбільше запам’ятав тих, які створив саме Орвелл. І тепер увесь світ починає розуміти тези, про які він писав. Приміром, він дуже вміло назвав совковий режим «старшим братом» у романі «1984».

Актор Тарас Цимбалюк / Пресслужба Нового каналу

Читайте такожПавло Зібров поділився спогадами з юності
Актор виділив книги, які радить прочитати кожному!

На першому місці – новели Стефана Цвейга. Я всім раджу його твори, бо це шикардос! Він історик, тому класно розбирається в цій галузі, описує історичні портрети, створює витончені образи, – каже Тарас Цимбалюк. – На другому – «Великий Ґетсбі» Френсіса Скотта Фіцджеральда. Хоча в нього є багато інших цікавих! Наприклад, я ще кайфонув від «Загадкової історії Бенджаміна Баттона». І я хочу поставити на один рівень багатьох крутих письменників, бо не знаю, як можна порівняти, приміром, Марселя Пруста з Марком Геддоном. Адже це абсолютно різні і водночас сильні письменники. А ще в нас є дуже багато суперських українських авторів. Зокрема, я вважаю геніальним твором «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко. Також люблю Василя Стуса і Стефаника.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK