Рік. Херсон – дивитися онлайн документальний проєкт Дмитра Комарова

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Рік. Херсон – дивитися онлайн документальний проєкт Дмитра Комарова
Рік. Херсон – дивитися онлайн документальний проєкт Дмитра Комарова
instagram.com/komarovmir

Військове керівництво, яке брало безпосередню участь у звільненні Правобережної Херсонщини, поділиться досі невідомими подробицями тих подій. Дивіться в документальному проєкті Дмитра Комарова Рік. Херсон.

Читайте такожРік. Харківщина – дивитися онлайн документальний проєкт Дмитра Комарова
Чому російські війська раз за разом повертались в Чорнобаївку, де 26 разів поспіль отримували бойове ураження? Як вистояв Херсон? Які хитрощі використовували українські Сили Оборони, щоб витіснити ворога? Командувач ОК «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук розповів, що під час окупації росіяни влаштували командний пункт в пасажирському терміналі аеропорту в Чорнобаївці. А командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський згадав, як втікали російські війська, коли почався наступ Сил Оборони на Півдні.

Рік тому Херсон став вільним, але, на жаль, не став безпечним. За цей рік на його долю випали страшні випробування: руйнівна повінь після підриву Каховської ГЕС, щоденні обстріли та бомбардування, а також російські війська, що засіли просто через ріку, на лівому березі Дніпра. Команда проєкту провела декілька днів разом із херсонцями, щоб дізнатись, чим живе місто зараз та з якими викликами щодня стикаються місцеві жителі. Поспілкувалися з херсонцями просто на вулиці, їздили в громадському транспорті, побували в дитячому садочку та лікарні, побачили, як під обстрілами працюють комунальники і як херсонці перетворюють бункери на витвори мистецтва. Дивіться всі 3 частини фільму на нашому сайті TV.UA.

Рік. Херсон частина 1 дивитися онлайн

Рік. Херсон частина 2 дивитися онлайн

Рік. Херсон частина 3 дивитися онлайн

 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK