Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч відвідали село під Черніговом, де росіяни знущалися над мирним населенням

Ведуча Лілія Ребрик / Пресслужба каналу Україна

Наслідки війни вражають. Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч відвідали село Ягідне під Черніговом, де російські окупанти влаштували справжню катівню.

Читайте також: Новий канал зробив сюрприз зірковим батькам: Татусі, де б ви не були, вас люблять і чекають вдома

Ведучі програми «Ранок з Україною» каналу «Україна», Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч, побували в селі Ягідне Чернігівської області, де російські окупанти влаштували справжню катівню. 

Майже місяць мешканців села російські окупанти тримали в шкільному підвалі в нелюдських умовах.

Селище з такою лагідною назвою Ягідне, про яке тепер знає весь світ. Тут російські війська облаштували в’язницю, катівню – просто у підвалі. Вони тримали там майже чотири сотні людей. Без світла, тепла, без свіжого повітря, у страшній задусі, на кам’яній підлозі – 27 днів. На кожного в’язня тут припадало всього по пів квадратного метра. Люди помирали просто на очах в інших, – розповіла ведуча.

Малюнки дітей на стіні

instagram.com/ranok_ua

Читайте також: Андрій Бєдняков – про розмови з сестрою: Як ви там? Києва ж вже немає?

На стінах у підвалі люди записували імена тих, хто помер та був убитий. А поруч з цими страшними написами – дитячі малюнки та рядки українського гімну.

Люди переживали, що їх просто підірвуть наостанок. Уявіть собі, такі думки в них були. Семеро людей не пережили тортур, ще сімох вбили окупанти. Кого у своєму дворі, кого – в полоні. Зараз мешканці звільненого Ягідного діляться цим болем з нами, а ми ділимось із вами. Аби про те, що тут відбувалося, знали всі, – говорить ведучий. – Зараз село намагається повернутися до життя, наскільки це можливо.

Ведучий Анатолій Анатоліч

пресс-служба канала Украина

Телеведучі поїхали до Ягідного разом із добровольчим будівельним батальйоном «Добробат», який займається відбудовою населених пунктів. Щодня тут працюють близько 50 осіб. 

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему