Багата Кутя на Різдво за рецептом Володимира Ярославського

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Багата Кутя на Різдво за рецептом Володимира Ярославського
Багата Кутя на Різдво за рецептом Володимира Ярославського
instagram.com/yaroslavskyi_vova

Як приготувати багату кутю на Різдво. Простим рецептом поділився Володимир Ярославський.

Читайте такожОвощные вареники на Сочельник: рецепт постного блюда от Шефа Алекса Якутова
Телеведучий та шеф-кухар, Суддя шоу «МастерШеф. Битва сезонів» на СТБ Володимир Ярославський часто ділиться у соціальній мережі авторськими рецептами та корисними порадами. Так, Володимир показав у Instagram, як приготувати багату кутю.

Готується зазвичай на святий вечір. Готували заздалегідь і ставили на покуті – куток, найпочесніше місце у хаті…. Традицій багато, в усіх вони різні. У нашій родині кутю хресний ніс своєму хрещеному зранку 7 січня.

Багата Кутя на Різдво за рецептом Володимира Ярославського / instagram.com/yaroslavskyi_vova

Інгредієнти:

  • 175 г пшениці
  • 50г маку
  • 150г очищених волоських горіхів
  • 75г лохини сушеної
  • 75г журавлини сухої
  • 100г Меду (або на свій смак)
  • Узвар приблизно 100-120г

Вага звісно приблизна, бо кожен готує за своїм смаком. Замість журавлини і лохини можна узяти родзинки.

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю треба добре промити водою, а потім я варю на повільному вогні, у великій кількості підсоленої води, приблизно 45 хвилин. Зернята мають бути готові, м‘якенькі, мені особисто подобається коли ще трішечки пружні – з легкою твердістю всередині. Відкидаю готову пшеницю на сито.
  2. Разом з пшеницею ставлю на маленький вогонь промитий мак, і томлю приблизно 30 хвилин – поки зернята не почнуть показувати білий корінчик. Далі ставлю охолонути і потім перетираю у ступці прямо у пасту. Раніше у Бабусі робив це у глиняній макітрі дерев’яною скалкою/ступкою, з невеликою кількістю рідини, аж поки не заявиться макове молочко. Якщо немає ступки, або бажаєте не витрачати багато часу на це – скористуйтесь блендером.
  3. Лохину і журавлину заливаю окропом на хвилинку і потім відкидаю на сито також.
  4. Горіхи для кращого смаку підсмажую до рум'яності у духовці.
  5. У великій мисці змішую відварену пшеницю, горішки, пасту з маку, ошпарені лохину та журавлину, додаю мед на свій смак і узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.

Дивіться прем'єрні випуски «МастерШеф. Битва сезонів» щосуботи, з 22 січня, о 19:00 на СТБ. 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK