ПЛР-тест на COVID-19 в Ескулабі: чому варто здати його саме там

Олександр КІва

Олександр КІва

Головний редактор

Усі статті автора...

ПЛР-тест на COVID-19 в Ескулабі: чому варто здати його саме там
ПЛР-тест на COVID-19 в Ескулабі: чому варто здати його саме там
Пресслужба

ПЛР-тестування – це сучасний метод виявлення вірусних інфекцій. Воно дозволяє визначити генетичний матеріал вірусу, а також дізнатися про його наявність і конкретний вид (це важливо для лікування).

Читайте такожНаталія Фаліон розповіла, як пережила смерть другого чоловіка від коронавірусу
Читайте такожНаталія Фаліон розповіла, як пережила смерть другого чоловіка від коронавірусу
Подібні тести набули великої популярності з початком пандемії — вони дозволяють оперативно виявляти хворих і контролювати ефективність лікування. Багато в чому темпи поширення хвороби вдалося знизити завдяки грамотній діагностиці та введенню режиму самоізоляції для всіх, хто міг перебувати в контакті з джерелом інфекції.

Незважаючи на те, що рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію знизився, сама хвороба не зникла. Щодня виявляють нових хворих, тому слід уважно ставитися до свого здоров'я, а при погіршенні самопочуття та після спілкування з хворими людьми обов'язково зробити аналіз на коронавірус. Провести дослідження можна у лабораторії Ескулаб у кількох варіантах (ПЛР, експрес-тест, аналіз антитіла).

Переваги лабораторії Ескулаб

Варто звернутися до цієї лабораторії з кількох причин:

● після проведення тесту ви отримуєте сертифікат у додатку «Дія», що підтверджує відсутність вірусу у крові;
● результат доступний також англійською;
● він дійсний для виїзду за кордон — якщо ви плануєте виїхати до країни, яка потребує відповідних сертифікатів, результат, отриманий в Ескулабі, прийме під час проходження контролю;
● лабораторія має право підтвердити відсутність необхідності у подальшій самоізоляції;
● на тесті завжди є QR-код — це значно спрощує його пред'явлення тим, хто з якихось причин не може встановити програму «Дія».
Також до переваг лабораторії можна віднести зручно розташовані філії, кваліфікований персонал та високу якість надання діагностичних послуг.

Підготовка до проведення аналізу

Підготовка залежить від матеріалу, який необхідно взяти щодо аналізу. Для згаданого ПЛР-тестування потрібен мазок із носоглотки або ротоглотки. Щоб отримана відповідь була достовірною, дотримуйтесь таких правил:
1. Не їжте за 3-4 години до часу взяття мазка. Це з можливим потраплянням мікроскопічних залишків їжі в біоматеріал та його можливим впливом на результативність.
2. За кілька днів до проведення аналізу не використовуйте спреї та промивання для порожнини носа. Так ви видаляєте вірус з поверхні слизової (частина спреїв має антисептичний ефект). Якщо ж процедури необхідно провести, забезпечте щонайменше чотиригодинний інтервал між останньою маніпуляцією та аналізом.
3. Не пийте воду протягом години до проведення тесту. Рідина змиє зі слизової оболонки необхідний генетичний матеріал.
Якщо передбачається взяття крові на аналіз, підготовка полягає у відмові від їжі з ранку та до проведення аналізу. Терміни виконання становлять від 12 години до 2 днів.


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK