«Фортеця Бахмут» – епічна ода подвигу українських військових від «Антитіл»

Олександр КІва

Олександр КІва

Головний редактор

Усі статті автора...

«Фортеця Бахмут» – епічна ода подвигу українських військових від «Антитіл»
«Фортеця Бахмут» – епічна ода подвигу українських військових від «Антитіл»
Пресслужба

Вперше від початку повномасштабного вторгнення гурт «Антитіла» презентує повноцінну музичну прем’єру – пісню, яка правдиво передає емоції та враження, пережиті гуртом за цей рік.

Читайте такожТімур Мірошниченко розповів, як снаряд вибухнув за кілька кілометрів від будинку батьків
Пісня «Фортеця Бахмут» має на меті посилити дух військових, які боронять нашу державу, тримають величезний фронт і гарячий клаптик української землі, ще один символ стійкості, сміливості та сили – місто Бахмут. Пісня має допомагати українському народу проходити складні випробування, і приймати важкі рішення в необхідний для Батьківщини час.

Лірика композиції була створена за добу. Мелодія та гармонія написана солдатом, музикантом гурту Сергієм Вусиком, і є в музичному арсеналі гурту давно, проте чекала свого часу і сьогодні була доповнена аранжуванням і рисами, які музиканти отримали на війні.

«Фортеця Бахмут» – це присвята стійкості і подвигу українського народу, українських військових, які борються проти невиправданої несправедливої агресії росії.

Ми, як музиканти, розуміли, що нам потрібно зробити щось надихаюче, з чим хотілося б рвати землю, йти в бій, стояти і не відступати. Але як громадяни, які мають бойовий досвід, розуміємо, що свою справу і своє завдання потрібно робити спокійно, як того вчили нас, і що за нашими спинами, за спинами тих, хто конкретно зараз зі зброєю чинить супротив окупантам, – майбутнє України. І що б не відбувалося навколо, ти маєш взяти себе в руки і робити все, що від тебе залежить у найліпшому вигляді. Так сталося, що таких ситуацій і ми пережили достатньо, тому як ніхто розуміємо про що співаємо і за що стоять наші побратими в найпекельнішій точці світу сьогодні, – розповідає лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

«Стіни горять в бою, мамо, а я стою!». На Ютуб-каналі музикантів опубліковано лірик-відео до пісні, в якому ми бачимо кадри зруйнованого міста Бахмут, зняті музикантами гурту і нашими друзями кілька днів тому.

Перед офіційним релізом ми показували пісню нашим друзям-військовим та отримували у відповідь лише одне: скоріше випускайте цю пісню, вона потрібна саме зараз, – ділиться лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

Прем’єра кліпу на пісню «Фортеця Бахмут» запланована на 10 лютого. Зйомки в тому числі відбувалися на передовій. На разі більше деталей музиканти не повідомляють. В планах гурту також видати відеокліп на акустичну версію пісні.

Нагадаємо, музиканти гурту «Антитіла» у серпні 2022 року, після виходу батальйону з позицій на передовій, були відкомандировані з Харківщини до Києва, де музиканти почали також здійснювати активну культурно-інформаційну діяльність, посилили діяльність благодійного фонду «Антитіла», який опікується дітьми загиблих побратимів зі 130-го батальйону, забезпеченням ЗСУ та, віднедавна, ремонтом трофейної техніки. Нещодавно фондом гурту «Антитіла» було закуплено та передано на передову 5 потужних антидронових комплексів на суму 6 млн гривень, які вже успішно працюють на позиціях та допомагають знищувати ворога. Також музикантам були вручені нагороди за оборону Київщини та військову доблесть. Підтримати ЗСУ і діяльність благодійного фонду «Антитіла» за посиланням: https://www.antytila.ua/dopomoga-zbrojnym-sylam-ukrayiny/


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK