Оладки з пшона, манки та кукурудзяної крупи по рецепту Шефа Алекса Якутова

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Оладки з пшона, манки та кукурудзяної крупи по рецепту Шефа Алекса Якутова
Оладки з пшона, манки та кукурудзяної крупи по рецепту Шефа Алекса Якутова
пресс-служба

Експерт «На ножах» Алекс Якутов розказав, як можна урізноманітнити свій раціон під час війни.

Читайте такожТушеные свиные рябчики по рецепту Шефа Алекса Якутова
Часу на те, щоб приготувати улюблені страви, немає. Та й деякі продукти для них придбати проблематично. Тому дедалі частіше доводиться готувати з того, що є вдома. Експерт реаліті «На ножах» (Новий канал) Алекс Якутов ділиться рецептами оладок з різних круп. 

Оладки з пшона

Інгредієнти: 

  • Готового пшона – 1 склянка
  • Цукру – 40 г
  • Яєць – 1 шт.
  • Олії – 50 мл
  • Борошна – 20 г
  • Розпушувача – пакетик

Приготування: 

1. Готову кашу викладіть у чистий посуд, додайте розпушувач та борошно. Гарненько замішайте.
2. В іншому посуді збовтайте яйце з цукром до однорідної маси. Потім перелийте вміст у ємність з кашею.
3. На сковороді розігрійте олію. Сформуйте оладки та викладіть на неї.
4. Смажте по хвилині з кожного боку.

Оладки з манки

Інгредієнти:

  1. Манної крупи – 500 г
  2. Кефіру – 250 мл
  3. Яєць – 2 шт.
  4. Цукру – 1 ст. л.
  5. Солі – 1 дрібка
  6. Соди – 0,5 ч. л.
  7. Олії – 50 мл

Приготування: 

1.    Збийте яйця з цукром і сіллю до однорідної маси.
2.    У яєчну суміш додайте кефір і все ретельно перемішайте.
3.    Поступово додавайте манну крупу, постійно помішуючи. Стежте, щоб не було грудочок.
4.    Залиште тісто настоюватись одну годину, щоб манка набухла.
5.    Додайте в манне тісто соду та ретельно перемішайте.
6.    Смажте оладки на розпеченій сковороді до золотистого кольору, приблизно, хвилину-півтори з кожного боку. 

Оладки з кукурудзяної каші

Інгредієнти: 

  • Кукурудзяної крупи дрібного помелу – 2/3 склянки
  • Яєць – 1 шт.
  • Олії – 6 ст. л.
  • Вершкового масла – 50 г
  • Борошна пшеничного – 0,5 склянки
  • Харчової соди – дрібка
  • Солі і цукру – за смаком

Приготування: 

1.    Зваріть кукурудзяну кашу з вечора. 
2.    Збийте яйце і додайте у ємність із кашею. 
3.    Туди ж додайте розтоплене вершкове масло, сіль, цукор та соду. 
4.    Потрохи додайте борошно й ретельно перемішайте тісто. 
5.    Нагрійте сковороду та смажте оладки з обох боків. 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK