Julik поділився рецептом літньої страви
Рулет з курячого філе, фарширований моцарелою, помідорами чері та базиліком, і п’юре з зеленого горошку та м’яти!
Читайте також: Идеальное тесто на кефире для пирожков (рецепт)
У розпал літнього сезону пропонуємо вам легку та водночас освіжаючу страву від Julik! Вона дієтична та припаде справжнім гурманам до смаку! Родзинкою страви є зелень, яка дуже освіжає у цей період!Для цього нам потрібно:
- Свіже куряче філе (200 грам)
- Свіжий горошок (250 грам)
- Свіжа м’ята
- Моцарела (150 грам, 1 кулька)
- Оливкова олія
- Листя базиліку
- Часник (1 зубчик)
- Сіль та перець за смаком
Беремо куряче філе, відкриваємо його таким чином, аби з нього потім сформувати рулет!
Змащуємо з усіх сторін оливковою олією, солимо та перчимо.
Кладемо на одну сторону сир моцарела, на нього кладемо порізані кубиком помідори чері (1-2 сантиметри) і додаємо листя базиліку. Закручуємо у вигляді рулету, закріпляємо зубочистками, аби він тримав форму.
Ставимо у розігріту духову пічку за температури 180 градусів, залишаємо на 15-20 хвилин!
Тим часом, обсмажуємо 1, розрізаний навпіл, зубчик часнику на оливковій олії, до ледве золотистого кольору. Туди ж додаємо горошок (може бути заморожений), солимо та перчимо.
Читайте також: Ужин за 10 минут: жареные кабачки с яйцом (рецепт)
Тушкуємо його до готовності, додаючи невелику кількість води (орієнтовно 10 хвилин). Коли горошок готовий, то висипаємо суміш у чашу блендера, додаємо оливкової олії та м’яту. Доводимо до смаку, додаючи спеції і перетворюємо масу у п’юре.Маса за консистенцією повинна бути схожа на домашню сметану.
Наступний етап: коли куряче філе готове - виймаємо зубочистки, робимо подушку із п’юре у вигляді кола, по-середині ставимо половину курячого рулету.
Прикрашаємо листям м’яти та декількома дольками помідорів чері. Злегка поливаємо оливковою олією.
Смачна та дуже ароматна страва готова! Додамо, що саме цю страву Юлік обожнює готувати у літній період, адже вона дуже добре освіжає та є поживною.