Ведущие «Вікна-новини» рассказали о работе в новой студии с виртуальными декорациями

Олександр КІва

Олександр КІва

Головний редактор

Усі статті автора...

Ведущие «Вікна-новини» рассказали о работе в новой студии с виртуальными декорациями
Ведущие Ольга Кучер и Татьяна Высоцкая
пресс-служба канала СТБ

20 мая программа «Вікна-новини» вернулась в эфир телеканала СТБ в новой студии с виртуальными декорациями, став первой среди новостных программ всеукраинских телеканалов, применяющих подобную практику.

Ведущие новостей – Татьяна Высоцкая и Ольга Кучер – рассказали о нюансах работы в новых условиях.

«Спочатку я думала: ну як це, працювати без класичних декорацій? Але потім керівник відділу дизайну каналу СТБ Дмитро Литвиненко посадив мене перед камерою і графічно «від’їхав» від мене на десятки метрів – і в кадрі здавалося ніби ми знаходимося у величезному приміщенні. Це дає можливість створювати у цифровому форматі поруч із ведучою і навколо неї різні об’єкти і явища, приміром, описуючи новини про надзвичайні події. Ми пробували, аби біля мене пробіг динозавр чи запалав вогонь під ногами.  Для цього нам треба дещо трохи більше часу. Але ми вже з нетерпінням чекаємо на втілення таких можливостей. – рассказывает Ольга Кучер. – Вчора я хоч і не була в ефірі, але страшенно хвилювалася. Адже, коли ти нічого не можеш зробити, це ще страшніше (усміхається). Та вийшло надзвичайно круто! Жодного «ляпу» і кадр із ведучою Танею Висоцькою вийшов надзвичайно насиченим.  Тепер – тільки вперед! Думаю, ми маємо ще багато чим здивувати нашого глядача».

Читайте також«Вікна-новини» возвращаются на экраны с сюрпризом
Татьяна Высоцкая, рассказывая о подготовке к первому выпуску в новой студии, отмечает, что рада окончанию трехнедельного перерыва и репетиций.

«В прямому ефірі більше мотивації, відчуття справжності. А тому і адаптація швидша. Ми переїхали зі своїм столом і стільцем. А все інше - це новий виклик. Адже треба і самій відчути, і глядачеві транслювати. Тому важливо бачити всю картинку, якої прямо тут, у студії - немає. Але цей когнітивний дисонанс – поширена практика на заході. Мене вже наші дизайнери попередили, що незабаром в студії динозаври будуть бігати, а машини їздити», – поделилась первыми впечатлениями Татьяна Высоцкая.

«Вікна-новини» традиционно выходят по будням в 17:30 и 22:00.


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK