Віталіна Біблів розповіла, що робити, коли зник голос

Акторка Віталіна Біблів / Пресслужба Нового каналу

Зірка комедійного серіалу «Будиночок на щастя» Віталіна Біблів розповіла, що робить, аби «пробудити» голосові зв’язки перед робочою зміною.

Читайте також: Артем Пивоваров розповів, що йому допомагає подолати стрес та віднайти внутрішній баланс

Прокачувати голос та дикцію потрібно не лише акторам чи ведучим, а й нам із вами. Так само, як ми тренуємо в спортзалі м’язи тіла, маємо тренувати мовний апарат та голосові зв’язки. 

Тож акторка серіалу Нового каналу «Будиночок на щастя» Віталіна Біблів поділилася корисними професійними порадами, які підійдуть кожному.

У мене є лайфхаки, як «пробудити» голос, навіть якщо поспав чотири години. З власного досвіду кажу, – з усмішкою розповідає Віталіна за лаштунками шоу «єПитання». – Я завжди, коли їду на майданчик, роблю набір звичних дій. Насамперед артикуляційні вправи: язиком розминаю щоки, роблю, як конячка – розслабляю губи й випускаю повітря або цокаю. Це все «будить» мовний апарат. Щодо голосу, то добре працює такий лайфхак: наспівайте якусь легку дитячу пісеньку. Це допоможе «прокинутися» зв'язкам.

Акторка Віталіна Біблів

Пресслужба Нового каналу

Читайте також: Наталка Денисенко розповіла про найбільш памʼятний подарунок від чоловіка

Якщо у вас через певні обставини взагалі зник голос, то на такий випадок у Віталіни Біблів теж є перевірені лайфхаки.

Скажу чесно, в таких неприємних випадках мене рятує простий рецепт: 50 грамів коньяку з медом випити маленькими ковточками. Але це працює в екстрених випадках – перед виставою наприклад. І допомагає повернути голос лише на годину-півтори, – ділиться акторка. – Якщо ж глобально, то у випадку втрати голосу краще взагалі мовчати. В жодному разі не говорити пошепки, бо це дуже напружує зв'язки і може нашкодити ще більше. А ще добра порада: пийте багато теплого. Не гарячого, а саме теплого! І також раджу не їсти цитрусові. Вони допомагають при застуді, але не при втраті голосу. Також у жодному разі не вживайте продукти, які можуть подразнити горло. Наприклад, горіхи та шоколад.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему