Олексій Гнатковський розповів про щорічну традицію рідного театру

Актор Олексій Гнатковський / Пресслужба Нового каналу

Учасник одразу двох осінніх премʼєр Нового каналу – «Хто зверху?» і «єПитання» Олексій Гнатковський розповів про небанальні вистави.

Читайте також: Фіма Константиновський розповів про стосунки з коханою дівчиною

Кожен актор має у творчому доробку роботу, яку вважає знаковою. Заслужений артист України Олексій Гнатковський здобув шалену популярність саме після дебюту у фільмі «Довбуш». Його відзначили нагородами «Чорний лотос» за вражаючу головну роль та «Золотий ліфон», який вручають найсексуальнішим українським митцям. Однак ще до виходу історичної стрічки він був добре відомий у рідному Івано-Франківському драмтеатрі, де служить з 18 років. У його репертуарі безліч різнопланових робіт, але найяскравіша повʼязана з вершинами. 

За лаштунками зйомок шоу «єПитання», яке 26 серпня о 20:00 стартує на Новому каналі, Олексій розповів про найвисокогірнішу виставу. 

У нас із акторами Франківського драмтеатру є традиція. Щороку на День Незалежності ми граємо перформативну (незвичайну, в форматі живого експерименту. – Прим. ред.) виставу на горі Піп Іван Чорногорський. І це дуже круто! Словами не передати емоції, які переповнюють у ті миті, – ділиться Олексій Гнатковський.

Олексій Гнатковський розповів про щорічну традицію рідного театру

Пресслужба Нового каналу

Читайте також: Кохання на виживання 5 сезон: нова ведуча та психологічні випробовування у Карпатах

Піп Іван – одна з найвищих вершин Карпат, висота якої сягає 2028 м. Починаючи з 2020 року актори підіймаються, аби влаштувати театральне дійство серед гір. І щоразу підкорюють новою виставою.   

Сходження на гору непросте. Тому приходять лише ті глядачі, які дуже хочуть побачити. Це унікальна вистава, – каже актор. – Ми граємо не лише для присутніх на горі, а насамперед для Бога і всієї України. Коли я виступаю на Попівані (ще одна назва гори Піп Іван. – Прим. ред.), то відчуття, наче моїм глядачем є сам Всевишній. Тож для мене, як і для кожного задіяного в цьому актора, це дуже велика відповідальність. Та й нащо взагалі робити щось, якщо ставитися до цього недбало?

Олексій Гнатковський розповів про щорічну традицію рідного театру

Пресслужба Нового каналу

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему