Дмитро Карпачов розповів, що робити, якщо від початку війни вдома постійні скандали

Дмитро Карпачов розповів, що робити, якщо від початку війни вдома постійні скандали / pixabay.com

Четвертий місяць триває повномасштабна війна росії проти України. І хоч українці демонструють на весь свою стійкість і силу духу, буває, нервова система не витримує перевантаження.

Читайте також: Що робити, якщо стосунки на відстані дали тріщину – поради психолога

Постійні скандали вдома руйнують сім’ї та психіку дітей. У рубриці щоденного дайджесту СТБ «Все буде добре» – «Допомога психолога» – Дмитро Карпачов пояснив, що робити, якщо вдома не закінчуються сварки.

У випуску 10-літня Маргарита із Білої Церкви розповіла, що коли почалася війна, її батьки стали часто сваритися, увесь час кричать одне на одного при дівчинці. Маргарита звернулася у програму з питанням, як їй тепер бути? І що робити батькам, якщо діалог перетворюється на сварку? Відповідь дав Дмитро Карпачов:

1. Зважайте на те, що у вас і ваших близьких зараз виснажена нервова система. Крики і сварки – нормальна реакція на ненормальні умови. Багато хто не витримує того, що немає впевненості у завтрашньому дні.

2. Не вплутуйте дітей у конфлікти дорослих. Краще, аби малеча не чула ваших сварок. Якщо вже так сталося, що дитина побачила скандал – поговоріть з нею відверто.

3. Якщо дитина чула ваші сварки, заспокойтеся та поясніть їй, чому так сталося, і що причина не в ній.

4. Сформулюйте у дитини розуміння, що конфлікти інколи можливі, але така поведінка є неприйнятною. Кожен повинен вміти керувати своїми емоціями.

Дивитися Все буде добре. Допомога психолога – Випуск від 20.06.2022

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему