Топ-3 маринади для соковитої курки
Куряче м’ясо займає важливе місце у раціоні українців. Воно поживне, смачне, відносно недороге, має гарний вміст білка, вітамінів групи B, мікроелементів.
Читайте також: ZLATA OGNEVICH розповіла, як заробляла перші кишенькові гроші
Додаючи різні соуси, гірчицю, заправки, господиня може дивувати родину кожен день іншою стравою. Розповімо про секрети маринаду до курки та що з неї можна приготувати, щоб поласувати у святкові та звичайні дні.Швидкий маринад для курячих гомілок
Як замаринувати курку, щоб вона була соковита, духмяна та м’якенька? Візьміть за основу рецепт https://www.torchyn.ua/recipes/marynad-dlia-kurky, завдяки якому запечені курячі гомілки вдаються навіть кухарям-початківцям. Один раз спробуєте і будете весь час так готувати, бо це легко, швидко і дуже смачно.
Для приготування страви треба взяти:
- 800 г курячих гомілок;
- 4 ст. л. гірчиці в зернах Торчин® «З медом»;
- 4 ст. л. соєвого соусу Торчин® «Класичний смак»;
- 2 зубчики часнику;
- дрібку спецій для курки.
Маринад для курки надає пікантний, водночас ніжний та гострий солодкуватий смак, хрустку скоринку та соковите м'ясо.
Як готувати?
Треба змішати й збити виделкою гірчицю, соєвий соус, приправу до курки. Повинна вийти однорідна емульсія з дуже апетитним запахом. Добре промиті курячі гомілки занурюють у маринад на 30 хв. Перекладають м’ясо у вогнетривкий посуд, додають подрібнений часник, трошки вершкового масла або олії. Запікають у розігрітій до 200 градусів духовці 40-45 хв. Залишками маринаду кілька разів під час приготування змащують гомілки — так вони вийдуть з хрусткою скоринкою.
Читайте також: FIЇNKA розповіла про освідчення від коханого
Запікати гомілки можна на подушці з порізаної та підсоленої, як для смаження, картоплі. Якщо у маринад додати трохи паприки на свій смак (ніжної або гострої), то страва вийде ще більш смачною, а колір скоринки насиченим.Маринад з майонезу, часнику і куркуми
Якщо близьким подобається курка в духовці або на грилі, цей рецепт вам підійде. Для приготування маринаду потрібно:
- 100 г майонезу;
- 4 зубчики часнику;
- 40 г не дуже гострої гірчиці;
- прянощі 80 г (навпіл куркума та карі);
- сіл, молотий чорний перець — на свій смак.
Якщо маєте інші улюблені приправи, додайте їх у маринад.
Приготування
Змішують майонез, прянощі, гірчицю, додають розчавлений часник, сіл і перець. Ретельно миють м’ясо, обсушують паперовим рушником, змащують маринадом. Зверніть увагу — між приготуванням маринаду та запіканням курки має пройти 2-3 години для маринування. Потім курку відправляють в духовку (180 градусів) на 50-60 хв, час від часу перевіряють готовність страви.
Азійський флер: мед, часник, соєвий соус
Азійська кухня багата на різноманітні соуси для курки. Пропонуємо дуже смачний варіант з медом і соєвим соусом. Для нього потрібно взяти:
- 8 ст. л. соєвого соусу;
- 4 зубчики часнику;
- 2 ч. л. паприки (навпіл — гострої та солодкої);
- 2 ст. л. меду;
- 10 мл олії.
На свій смак додайте сіль та мелений чорний перець. Але з сіллю обережно, бо її багато у соєвому соусі.
Готуйте з насолодою
Читайте також: Даша Астафʼєва розповіла, як протидіяла тиску суспільства та близьких
Рецепт розраховано на тушку вагою 1,5-2 кг. Замаринувати її краще на ніч, але можна обійтися і двома годинами. Курку мають, обсушують паперовим рушником. Змащують тушку маринадом зсередини та зовні. Як замаринується, кладуть у змащену олією форму або чавунну пательню. Тримають у духовці 1,5 години за температурою 200 градусів.Скільки ще існує маринадів для курки? Мабуть, десятки, може й сотні. Але навіть цих трьох рецептів вистачить, щоб частіше ласувати ніжним м’ясом з приголомшливим незрівнянним смаком. Тож готуйте та їжте з насолодою.