Ліниві вареники з молодої картоплі: проста і смачна страва від Шефа Алекса Якутова
2022 г., 11 червня, 13:00
{{count}}
У червні з’являється перша молода картопля. Традиційно її варять цілою та подають з кропом. Однак з молодої картоплі можна не лише робити гарніри, а й додавати її у салати та навіть робити основою для вареників.
Читайте також: Паляниця з полуницею за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
Рецептом лінивих вареників з бринзою поділився Шеф та експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов.Інгредієнти:
- молода картопля – 1 кг
- бринза – 100 г
- борошно – 100-200 г
- яйця – 2 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- вершки – 50 мл
- зелень – будь-яка
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо. Відварюємо або запікаємо в духовці до готовності. Краще запікати в духовці, щоб не було зайвої вологи. Дістаємо й даємо злегка остигнути.
- Перетираємо через сито. Вбиваємо два яйця. Перемішуємо. Солимо та перчимо за смаком.
- Додаємо бринзу. Перемішуємо.
- Всипаємо борошно. Кількість відраховуємо, орієнтуючись на заміс. Тісто має вийти м’яким, легким і не липнути до рук. Якщо на нього натиснути пальцем, то воно має розправитися.
- Накриваємо тісто плівкою і даємо «відпочити» 15-20 хвилин.
- На пательні розігріваємо олію, підсмажуємо рублений часник із зеленню. Додаємо вершки й даємо закипіти.
- Беремо шматок тіста, розкатуємо в ковбаску і нарізаємо на невеличкі шматочки.
- Кип’ятимо воду, солимо. Варимо вареники невеликими порціями.
- Щойно вони спливуть, витягаємо й перекладаємо на пательню. Тушкуємо з зеленню кілька хвилин.
- Розкладаємо по тарілках, посипаємо бринзою та насолоджуємося неймовірним смаком!
Нагадаємо,