Биточки зі щуки від Алекса Якутова
2022 г., 17 жовтня, 15:30
{{count}}
Чудова альтернатива традиційним м’ясним котлеткам.
Читайте також: Рецепт кабачкового рулету з сиром від Анни Саліванчук
Биточки з риби часто готують мешканці морських регіонів України. Ця страва є серед рецептів одеської чи маріупольської кухні, адже риба там – традиційно королева столу. Та готувати котлетки необов’язково з морського продукту. Вони так само добре смакують і з річкової риби. Спробуйте й ви приготувати биточки зі щуки за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу «На ножах» (прем’єра 15 жовтня о 10:00) Алекса Якутова.Інгредієнти:
- Філе щуки – 0,8–1 кг.
- Цибуля – 1 велика головка.
- Вівсяне печиво – 120 г.
- Молоко – 200 г.
- Вершки – 50 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Кріп нарізаний – 1 ст. л.
- Петрушка нарізана – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Вівсяне печиво замочуємо в молоці.
- Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору.
- Перекручуємо щуку та цибулю на м’ясорубці.
- Зливаємо молоко з печива, добре відтискаємо.
- Замішуємо фарш. До щуки додаємо печиво, зелень, вершки, сіль та перець.
- Яйце розділяємо на білок та жовток. Жовток одразу додаємо до фаршу, а білок збиваємо до середніх піків і лише після цього акуратно вводимо до страви.
- Даємо постояти в холодильнику 30 хв., щоб інгредієнти добре розійшлися.
- Дістаємо фарш з холодильника, формуємо биточки й обсмажуємо з двох боків до готовності.
- Після приготування тушкуємо ще 5 хв. на вершковому маслі.
- Подаємо з листям салату чи з соусом з вершків, рибного бульйону та вина, які випарюємо до потрібної консистенції.
Смачного!