Андрій Бєдняков – про перехід на українську мову: Кнопка "відписатися" – перед вашими очима

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Андрій Бєдняков – про перехід на українську мову: Кнопка
Телеведучий Андрій Бєдняков
Пресслужба Нового каналу

Телеведучий Андрій Бєдняков пояснив свою позицію щодо державної мови та звернувся до російської аудиторії у соцмережах.

Читайте такожЛеся Нікітюк розповіла, як на Хмельниччині лікують постраждалих від війни тварин
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну більшість наших знаменитостей перейшли у повсякденному житті на українську мову. Серед таких – ведучий проекту Нового каналу «Де логіка?» Андрій Бєдняков.

Я намагаюся повністю перейти на українську і спілкуватись нею, – поділився він в інтерв’ю проекту «Слава+». – Давно вивчав мову задля роботи. До того ж, у школі дуже любив українську, тому в мене з цим були не такі вже й великі проблеми. Звісно, моя мова не така, як хотілося б, але ми всі вчимося. Зараз час, коли потрібно переходити!

Телеведучий Андрій Бєдняков / Пресслужба Нового каналу

Свою позицію Андрій Бєдняков демонструє не лише у повсякденному житті, а й у соцмережах. Де, до речі, в нього численна російська аудиторія.

У мене російське прізвище Бєдняков. І я все своє життя розмовляв російською мовою, – пише він. – Але «русский язык ущемляют. Мы идем спасать русскоговорящих». Врятували… Відтепер мій Іnstagram буде українською. Бо мені так хочеться. Бо інакше не можу. Так я висловлюю свою позицію. Позицію проти вбивств, окупації та захвату територій іншої країни. Відтепер можете називати мене «бЕндеровцем». Ви ж так називаєте людину, яка любить свою країну? Всім, хто буде кидатися піною з рота, відповідь одна: кнопка «відписатися» – перед вашими очима. Для тих, хто зі мною, кнопка «переказати» – вам у поміч. Я нікого не примушую. У кожного свій вибір. Російськомовні українці люблять країну не менше. 100%. Але це МІЙ ВИБІР. Своєрідний привіт деяким підписникам з росії.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK