Студенти із розбомбленого Маріуполя у Тернополі готують смаколики та збирають продуктові набори для ЗСУ

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Студенти із розбомбленого Маріуполя у Тернополі готують смаколики та збирають продуктові набори для ЗСУ
Студенти із розбомбленого Маріуполя у Тернополі
Пресслужба Нового каналу

Ведучий Нового каналу Олександр Педан завітав до волонтерського штабу, який у Тернополі організували студенти Української академії лідерства.

Читайте такожWellboy розповів, як переховувався від обстрілів у барі
Соціальний проект ведучого Нового каналу та громадського діяча Олександра Педана «Знай своїх. Волонтери» набирає обертів! Четвертий випуск присвячений прогресивній молоді. Напередодні війни вони залишили рідний Маріуполь і створили волонтерський центр у Тернополі.

У проекті «Знай своїх. Волонтери» ми говоримо про небайдужих українців в умовах війни, – каже Педан. – Маріуполь – місто-герой, яке піддалося нещадному знищенню з боку російської армії. Ми зустрілися зі студентами Української академії лідерства, які втратили свій університет, своє житло, але не втратили силу духу.

Студенти із розбомбленого Маріуполя у Тернополі збирають продуктові набори для ЗСУ / Пресслужба Нового каналу

Героїнею випуску стала керівниця маріупольського осередку УАЛ (10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 20 років – прим. ред.) Оксана.

Коли почалась війна, то ми всі разом: «Треба волонтерити!» – каже дівчина. – Навчалися складати рюкзаки, накладати турнікети, плести сітки. Далі почалась інформаційна війна. Більшість сітілайтів з корисною інформацією, що є у Тернополі, ми розробили разом з міською радою.

Студенти із розбомбленого Маріуполя у Тернополі готують смаколики для ЗСУ / Пресслужба Нового каналу

Читайте такожСестра командуючого морпіхами "Волини" – про Азовсталь, погрози та полон: Втрачали свідомість, бо не було чого їсти
Фішка волонтерів з УАЛ – енергетичні батончики. Вони самостійно готують їх із сухофруктів та горіхів, пакують та відправляють на передову. Вже більше 700 корисних смаколиків студенти передали військовим.

Окремий вид їхньої діяльності – сортування базових продуктових наборів для цивільних.

Наша ціль – два мільйони за тиждень. Зараз у середньому за день ми складаємо вручну 6400 наборів, – каже Оксана. – Представники обласної військової адміністрації попросили нас налагодити цей процес. Щодня приходять нові люди, які не зовсім розуміють, що робити. Тому в Центрі стабільно є координатори. Це студенти академії, які щодня організують процес, розповідають, що і як складати. Лінії конвеєру теж придумали студенти.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK