Закінчилась готівка під час тривалого блекауту: що робити

Алла Лисак

Алла Лисак

Lifestyle-редактор

Усі статті автора...

Закінчилась готівка під час тривалого блекауту: що робити
Закінчилась готівка під час тривалого блекауту: що робити
freepik.com

Ми звикли користуватися картками, платіжними терміналами та телефонами. Але під час вимкнень електроенергіі кожному знадобиться стара добра готівка.

Найперше, що хочется порадити, це вже сьогодні, зараз зняти у банкоматі гроші саме на випадок такої екстремальної ситуації. Зараз в Україні дефіцит електроенергії вже зменшився, у кожному місті можна без проблем зняти готівку. Зробіть це зараз, щоб не довелося читати другу частину нашого матеріалу.

Читайте такожЯк зігрітися, якщо вдома вимкнули опалення
Тепер до головного. Світло вимкнули і — не важливо, чому — ви залишилися без готівки. В такі моменти всі біжать до банкоматів, тому гроші в них швидко закінчуються. Але не треба панікувати, адже Нацбанк України ще до війни дозволил знімати готівку в магазинах, супермаркетах, аптеках та АЗС. 

Для того, щоб виконати таку операцію, потрібно зробити три речі: спитати, чи є готівка, щоб зняти, зробити операцію в магазині (купити будь-що) і назвати на кассі суму, яку ви хочете зняти з карти. Сама процедура є аналогічною до оплати з допомогою картки будь-якого товару.

Ось і все. Стандартно можна отримати від 500 гривень до 6 тисяч. Але магазини можуть встановлювати свої ліміти. Десь вам допоможуть зняти і 200 гривень, десь і 10 тисяч.

Готівку ви також зможете отримати у пунктах незламності, але там також будуть встановлені ліміти на обмін.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK