Харчовий технолог дала поради, чим замінити кам’яну сіль

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Харчовий технолог дала поради, чим замінити кам’яну сіль
Харчовий технолог дала поради, чим замінити кам’яну сіль
pixabay.com

Чи може морська сіль замінити кам’яну та які існують замінники найвідомішої приправи.

Читайте такожЯкі продукти допоможуть побороти стрес під час війни – поради дієтологині
Експерти зазначають – сіль корисна для організма людини, але в певній кількості. Так, рекомендовано вживати всього 5 г солі на добу, а вона, як правило, є чи не в кожному готовому для вживанні продукті. Проте для кожної господарки на кухні сіль є обов’язковою складовою більшості страв. Чим же замінити його – розповіла харчовий технолог Олена Сидоренко у «Ранку з Україною» на каналі Україна.

Соєвий соус. Це чудовий замінник солі. Він достатньо концентрований і має виражений смак, тож мінімальної кількості продукту буде достатньо для приготування м’ясних, рибних страв і навіть салатів. 
Кубики бульйону. Експертка запевняє, склад цього продукту не є 100% натуральним і корисним, але в помірних дозах шкоди організму не скоїть. Тому в крайніх випадках можна користуватись і такими приправами.

Читайте такожДоктор Комаровський розповів, коли саме потрібно робити вакцину від вірусу віспи мавп
Спеціальні приправи з вмістом солі. У таких сумішах багато прянощів і трав, тож вони будуть чудовою альтернативою солі. Як правило в них немає ароматизаторів і штучних замінників, а прянощі придадуть страві смаку і зменшать потребу додавання солі.

Морська сіль. Це таж сама сіль природнього походження, але виварена. За словами харчового технолога, морська сіль є кориснішою, ніж звичайна, адже в ній є багато додаткових мікроелементів. Але споживати можна лише харчову сіль, та, яка продається в аптеці чи косметичних магазинах виключно призначена для зовнішнього використання. Слід уважно читати склад, у ньому не має бути ароматизаторів і олій.

Сванська сіль. Сіль з різними прянощами. Вона досить часто використовується в приготуванні різних страв, особливо м’ясних.

Насамперед раджу менше споживати солі, адже всі готові вироби, які ви купуєте в магазині навіть кондитерські мають її у своєму складі. Тож за добу кожен споживає необхідну кількість солі. Крім того, використовуйте лимон чи грейпфрут – це додає пікантності страві так само як і прянощі, – коментує харчовий технолог Олена Сидоренко в ефірі «Ранку з Україною». – У нас є все для того, щоб ми не відчували дефіциту солі, навпаки – існує проблема її надлишку.


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK