Заварюйте чай і читайте новий роман: добірка книг від Валентина Міхієнка

Учасник Improv Live Show Валентин Міхієнко / Пресслужба Нового каналу

Учасник «Improv Live Show» на Новому каналі Валентин Міхієнко поділився списком літератури, яка точно вас вразить та відволіче від тривожних новин.

Читайте також: Пара на мільйон 2022: хто залишив проєкт у 5 випуску від 03.10.2022

Аби знизити тривожність від подій останніх днів і подолати осінню хандру, психологи радять читати. Література відволікає та, звісно, культурно розвиває. Добіркою книг, які особливо сподобалися, поділився актор проекту «Improv Live Show», новий сезон якого можна подивитись на YouTube-каналі Нового каналу, Валентин Міхієнко.

«Який чудесний світ новий!», Олдос Хакслі

У романі-антиутопії описано похмурий сатиричний напрям руху утопічного майбутнього, в якому люди не народжуються традиційним шляхом, а вирощуються в бутлях на спеціальних заводах-інкубаторах. На стадії розвитку ембріона вони поділяються на п'ять каст, які розрізняються розумовими і фізичними здібностями. Інституту шлюбу в описаному в романі суспільстві не існує, і, більше того, сама наявність постійного статевого партнера вважається непристойною. 

Попри це в романі розгортається любовна лінія між головними героями Генрі та Ленайною. Джон, ще один головний герой, закоханий в Ленайну. Юнак кохає її недоречною в суспільстві, піднесеною любов'ю, не наважуючись зізнатися дівчині. Вона щиро дивується, тим більше що подруги запитують її, який з нього коханець. Ленайна намагається спокусити Джона.

«Кохання живе три роки», Фредерік Бегбедер

У романі журналіст Марк Марон’є впевнений, що любов живе три роки: спочатку люди палко кохають одне одного, потім взаємини набувають дружнього характеру, після цього їм стає нецікаво разом. Причиною такого висновку є спостереження Марка за своїми почуттями. Він ніколи не кохав більше трьох років. Чоловік одружився з дуже гарною дівчиною Анною, але на третьому році спільного життя вона почала викликати мало не огиду, а він шалено закохався в іншу жінку – Алісу. Та відповідала йому взаємністю, але жила з іншим, тому могла зустрічатися з Марком лише таємно. А той у свою чергу цілком упевнений, що кохання закінчиться через три роки, й заздалегідь передбачає розрив. Герой зі страхом чекає третьої річниці, але кохання залишається. Марк думає, яка ж дурна вигадана ним самим теорія, потім дивиться на годинник і помічає, що три роки ще не минули – залишилася одна хвилина…

Учасник Improv Live Show Валентин Міхієнко

Пресслужба Нового каналу

«Механічний апельсин», Ентоні Берджес 

Читайте також: JULIK запрем'єрив нову пісню і кліп, які є своєрідним перезавантаженням співака

Це культовий роман, у якому піднімаються філософські та соціальні теми. Підліток Алекс у свої 15 років вже є лідером вуличного бандитського угруповання. Він не вчиться у школі, а займається пограбуваннями, розбоєм і бійками. Якось хлопець скоює вбивство, за яке потрапляє до в'язниці. Єдиний шанс вийти звідти – взяти участь в експерименті, після якого герой повинен позбутися бажання вчиняти насильство.

«Над зозулиним гніздом», Кен Кізі

Дії у романі відбуваються у психіатричній лікарні. Головний герой, він же пацієнт Рендл Патрик Макмерфі, змінить звичний плин речей у закладі. Інших пацієнтів у романі показують, можливо, не як душевнохворих, а як нормальних людей, які були відкинуті хворим суспільством. Рендл піде проти системи, проти санітарів, навчить пацієнтів насолоджуватися життям. За це він поплатиться найціннішим, що в нього є.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему