Зірка серіалу «Будиночок на щастя» Анна Кошмал розповіла, як говорить з 4-річним сином про війну

Акторка Анна Кошмал / Пресслужба Нового каналу

Під час зйомок шоу «єПитання» українська акторка Анна Кошмал розповіла, про які сучасні дитячі ігри консультувалася зі спеціалістом.

Читайте також: Зірка серіалу «Молода» Юлія Шугар розповіла про «бурхливий роман» з Даніелем Салемом

Цей рік війни зробив українських дітей дорослими не по роках. Вони чітко усвідомлюють, хто ворог, та те, що наші супергерої – ЗСУ. Відома українська акторка, яка зіграла одну з ролей у серіалі «Будиночок на щастя», Анна Кошмал разом із чоловіком виховує 4-річного сина Михайлика. 

За лаштунками сімейного розважального проєкту «єПитання», який виходить на Новому каналі, зірка поділилась, як спілкується з ним на тему війни.

Від дітей неможливо нічого приховати, – ділиться думками знаменитість. – Ми ніколи не брешемо своєму синові, тому що він бачить нас наскрізь. І чудово розуміє, коли ми говоримо йому правду, а коли неправду. Тож вирішили завжди розповідати все, як є. Звісно, без жахливих подробиць, які можуть його вразити. Але ми пояснюємо, як усе насправді відбувається, в чому може бути небезпека. Говоримо, що з батьками він у безпеці.

Анна Кошмал з сином

Пресслужба Нового каналу

Акторка навіть консультувалася зі спеціалістом щодо поведінки дитини в цей тривожний час.

Часто в іграх дітей фігурує військова тема. Граються у хороших і поганих, у стрілялки, що ніби в них влучила ракета. Але ми радилися з психологом. Висновок – не можна забороняти дітям гратись у війну, адже таким способом вони мають проживати події. Я зрозуміла, що це своєрідний інструмент для «переварювання» емоцій, – каже Кошмал.

Читайте також: Віталіна Біблів розповіла, що допомагає їй справлятися зі стресом

Також зіркова матуся згадала вимкнення світла, які, на щастя, вже стали у нашій країні рідкістю.

У нас немає проблеми, якщо вимикають електроенергію. Адже є книжки, розфарбовки, усілякі розвиваючі заняття, читання, математика. Син сам не займається, але любить, коли батьки приділяють йому увагу, – ексклюзивно розповідає Анна. – Завжди можна знайти, що робити. Просто треба проявити фантазію. Я скажу, що діти без світла та інтернету розвиваються навіть краще й швидше, аніж з ними. Відсутність цих благ – зовсім не перешкода.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему