Тарас Цимбалюк розповів про вплив батьків-вчителів

Актор Тарас Цимбалюк / Пресслужба Нового каналу

Зірка серіалу «Зв’язок» Тарас Цимбалюк напередодні Дня вчителя розповів, що навчався у школі, в якій викладали його батьки.

Читайте також: ROXOLANA розповіла про брата, який вже 10 років на фронті

День учителя в Україні відзначають у першу неділю жовтня. У переддень свята Тарас Цимбалюк поділився спогадами про те, як це – зростати в родині вчителів. Актор розповів, чи отримував поблажки завдяки своєму статусу, покритикував шкільну програму та зізнався, за що був вдячний батькам у шкільні роки. 

Я ріс у вчительській сім'ї, і школа в мене була і вдень, і ввечері. Бо коли приходив додому з гімназії, де вчителювали батьки, мусив готуватися до уроків під їхнім керівництвом. Але з часом вони зрозуміли, що мені не цікавий певний прошарок предметів: алгебра, геометрія, хімія, фізика. І не штурмували з цього приводу, – зізнався Тарас Цимбалюк. – Я взагалі не розумів, навіщо завантажувати дитину такою купою різної інформації. Добре, що з часом почали розділяти класи на гуманітарні та економічні. Бо жоден вчитель у школі досконало не знає всіх цих предметів, а діти мають вчити, ще й отримувати найвищі бали. Треба віддати батькам належне: коли я подорослішав, вони дозволяли мені вивчати лише ті предмети, які мене цікавили. Тому я поринув у гуманітарні, деякі з них мені навіть подобалися (усміхається).

Тарас Цимбалюк з батьками

Пресслужба Нового каналу

Читайте також: Неймовірні дуети: на шоу прийшов зірка серіалу «Голова»

Тато Тараса, Василь Васильович, літературознавець та історик, мама, Тетяна Василівна, викладачка французької мови. Саме вона прищепила сину любов до французької та сформувала його музичний смак. 

Мама викладала в мене французьку. Я сидів за першою партою, вчив слова і співав пісні, мені подобалася їхня мелодійність. У дитинстві завдяки мамі я слухав Мірей Матьє, Патрісію Каас, Сальваторе Адамо, Джо Дассена. Мені завжди подобалась французька. Я уявлення не мав, про що співаю, але зубрив і співав. А пізніше, коли підріс, мама розповідала, про що вони, – згадує Тарас Цимбалюк. – А от поблажок як сину мені не робила, я мав відповідати на рівні з усіма. І іноді, коли не готувався, мама казала: «Окей, завтра я тебе спеціально викличу, якщо не хочеш вчитися».

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему