Наталія Мосейчук поговорила з дружиною захисника з "Азовсталі": Це шлях від пекла до пекла

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Наталія Мосейчук поговорила з дружиною захисника з
Азовсталь/ фото, зроблене захисником Маріуполя Дмитром «Орест» Козацьким

Дружина захисника Маріуполя розповіла Наталії Мосейчук про розмову з чоловіком, який і досі перебуває на «Азовсталі».

Читайте такожЛеся Нікітюк зустрілася з маленькими переселенцями в Чернівцях
Війна в Україні триває вже 85-й день. І майже весь цей час увага усіх українців, як і усього світу, прикута до заводу «Азовсталь» у Маріуполі, де лишаються у повній осаді сотні українських захисників. Російські окупанти і вдень і вночі скидають на завод величезні бомби, стріляють і з моря, і з суші різними видам зброї. Днями з «Азовсталі» вийшла майже тисяча українських захисників. Але всі вони поки що знаходяться на окупованій території та чекають на обмін полоненими. Але є ще ті, хто залишився на заводі «Азовсталь». Операція з їх порятунку з боку української влади триває.

Під час марафону «Єдині новини» ведуча 1+1 Наталія Мосейчук та ведучий 2+2 Максим Сухенко поговорили з дружиною одного з захисників Маріуполя, який і досі перебуває на заводі «Азовсталь», з Наталією Зарицькою. Зараз жінка знаходиться у Туреччині, де разом із іншими дружинами українських військових просить допомоги у президента цієї країни Реджепа Ердогана, аби той посприяв у переговорах з росіянами.

Пресслужба каналу 1+1

Наталія Мосейчук запитала, чи вірить турецька сторона в те, що росіянам можна довіряти у такій справі? Чи взагалі може вести путін чесну гру?

Хочу подякувати Туреччині за вже зроблені кроки підтримки Україні. У всі двері, у які стукаємо, нам відчиняють. Вчора відбулися дві важливі зустрічі з радником президента Ердогана та його першим заступником від правлячої партії. Розмова була емоційна, відверта. Разом зі мною плакала і перекладачка, і сам радник. Ми сподіваємося, що матимемо підтримку в тому, що будуть якісь гарантії для наших хлопців на кожному сантиметрі шляху від пекла до пекла, – сказала Наталія Зарицька.

Також Зарицька зауважила, що зараз увага всього світу прикута до найбільшої рани на планеті у 21 столітті – до заводу «Азовсталь» і до бійців у ньому.

Азовсталь/ фото, зроблене захисником Маріуполя Дмитром «Орест» Козацьким

Читайте такожDZIDZIO зізнався, що ледь не втратив близьку людину
Днями чоловік пані Наталії вийшов на зв’язок, йому дали 10 хвилин інтернету. Захисник зізнався дружині, що виконуватиме наказ командування – рятуватиме своє життя.

Це нелегке рішення для всіх воїнів. Встиг повідомити, що багато його друзів загинуло. За один раз загинуло майже 70 чоловік – коли влучив снаряд і всі хлопці згоріли, – переказала розмову з чоловіком Зарицька. – Сказав, що позавчора був найгірший день в його житті.

Увечері 85-го дня війни заступник командира «Азову» Святослав Паламар вийшов із відеозверненням у соцмережі, у якому повідомив, що командування оборонців Маріуполя залишається на «Азовсталі» – триває військова операція, деталі якої він зауважив, не можна розголошувати.

Заступник командира «Азову» Святослав Паламар

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK