«Голова»: режисер ситкому поділився секретами зйомок

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

«Голова»: режисер ситкому поділився секретами зйомок
«Голова»: режисер ситкому поділився секретами зйомок
Пресслужба Нового каналу

Режисер ситкому «Голова», який з 6 листопада покаже Новий канал, розповів деталі сюжетної лінії.

Читайте такожСергій Середа розповів, на чому тримаються їхні стосунки із MamaRika
Ви готові побачити історію про те, як перспективна молодь приймає життєвий виклик і їде в занедбане українське село, аби реформувати його? Чудово! Бо вже зовсім скоро на Новому каналі стартує ситком «Голова»

Головний герой Антон укладає парі з ректором університету про те, що він «підніме» будь-яке село. Ректор хапається за ці слова й пропонує хлопцю за пів року змінити Антонівку. Разом із Антоном у подорож вирушають його друзі – геній математики та блогерка. За їхніми пригодами поспостерігаєте дуже скоро! А поки режисер серіалу Олег Туранський розповідає про процес зйомок під час війни та залаштункові секрети.

Коли продюсерка серіалу Олена Антонова запропонувала зайнятися постановкою, основна дилема, що в мене виникала, – як знімати комедію під час війни. З цього приводу стався внутрішній дисонанс: навколо горе та біль, а тобі треба створити щось легке й надихаюче. Але ці сумніви переслідували мене лише на етапі підготовчого періоду. Коли почали знімати, вони зникли, – каже режисер в інтерв’ю виданню «Детектор медіа». – Створюючи відповідну атмосферу на майданчику, ти начебто існуєш в іншому вимірі, відволікаючись від потоку негативних новин. Ми просто поринали у дійсність чудового села Антонівка й на 12 годин майже забували про те, що в нас іде війна. Бо працюючи над цим проєктом, занурювались у світ без війни.

«Голова»: режисер ситкому поділився секретами зйомок / Пресслужба Нового каналу

Читайте такожБогдан Шелудяк, Олена-Крістіна Лебідь та Алекс Якутов розповіли, що викликає у них усмішку в наш нелегкий час
Режисер розповідає, що події в серіалі розгортаються трохи більше ніж за пів року до початку війни.

Історія розпочинається у перший день повномасштабного російського вторгнення, коли наш герой перебуває у Сполучених Штатах. Під час нагородження його орденом Єльського університету дізнається про те, що в Україні почалася війна. І, власне, весь сюжет «обрамлений» умовними рамками війни, про яку ми згадуємо в першій і останній серіях стрічки, – говорить Олег Туранський. – І героям, і глядачам цей серіал дає можливість повернутися до того життя, яке в нас було до повномасштабної війни, згадати ті проблеми, які нас турбували, ті виклики, що були перед ними. І завдяки легкому жанру, на мою думку, це має певний терапевтичний ефект.

«Голова»: режисер ситкому поділився секретами зйомок / Пресслужба Нового каналу

Аби зняти під час війни усі задумані сцени ситкому, команді проєкту довелося докласти чимало зусиль.

Зараз кіновиробництво закуте в досить стислі рамки. Це стосується і вибору об’єктів для зйомок, і планування часу в знімальному періоді, – ділиться Олег Туранський. – Наприклад, враховуючи наявність комендантського часу, знімати нічні сцени, прописані в сценарії, було просто неможливо. Тому довелося суттєво «почистити» сценарій. Але сюжет однієї з серій близький до жанру горору. Тож вона, безумовно, повинна була зніматися вночі. Щоб це втілити, довелося близько трьох тижнів проводити перемовини і з військовими, і з адміністрацією, аби нам дозволили працювати вночі в занедбаному санаторії під Києвом.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK