Як поводитись, якщо на вулиці поруч з вами почалася перестрілка?

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Як поводитись, якщо на вулиці поруч з вами почалася перестрілка?
Як поводитись, якщо на вулиці поруч з вами почалася перестрілка?
pixabay.com

Під час війни варто бути озброєним інформацією, яка може врятувати життя. Якими мають бути ваші дії, якщо поруч почалася перестрілка?

Читайте такожДмитро Карпачов розповів, чи варто зізнаватися в коханні чоловіку, який пішов на фронт
Надія Матвєєва у рубриці «Надійні поради» на СТБ продовжує ділитися цінними порадами, які допоможуть убезпечити життя у воєнний час. Телеведуча розповіла, як поводитися, якщо поруч з вами почалася перестрілка.

Якщо ви – пішохід:

♦ На відкритій місцевості, якщо часу на відступ нема взагалі, – негайно лягайте на землю.  Ваше найперше завдання – знизити площу можливого ураження вас. Прикрийте голову руками. Це не врятує під час прямого влучення, але захистить від випадкових уламків.

♦ Коли з'явиться можливість, відповзайте в безпечніше місце – підземний перехід або підвал. Хоча б за будь-який виступ – бордюр, бетонну клумбу, сміттєвий бак, навіть тіло вбитого. Переконайтесь, що поруч немає вітрин чи інших скляних об'єктів. Не підіймайтесь у повний зріст. Не біжіть!

♦ Лежати потрібно, поки стрілянина не затихне. Навіть після цього почекайте ще 5 хвилин.

♦ Пам'ятайте, що в приміщенні під час обстрілів зі стрілецької зброї завжди безпечніше. Тож якщо навколо точаться бої, зайвий раз не виходьте.

Якщо ви – водій:

♦ Негайно покиньте машину. Авто під час обстрілів – дуже помітна ціль. До того ж вас може поранити склом, і є ризик вибуху паливного бака.

♦ Вибирайтесь із машини з протилежної від пострілів сторони. Лягайте на землю, але подалі від авто.

♦ Якщо ви на вулиці, поповзом дістаньтесь будь-якого укриття. Якщо на шляху за містом – намагайтесь сховатись у кущах чи кюветі. Узбіччя може бути заміноване. Лежіть ближче до краю дороги, але залишайтесь на асфальті.

♦ Під час війни в першу чергу ворог намагається знищити ключові об'єкти інфраструктури: аеродроми, заводи, воєнні бази, мости. Тому важливо обходити і об'їжджати ці об'єкти стороною або минати якомога швидше.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK