Биточки зі щуки від Алекса Якутова

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Биточки зі щуки від Алекса Якутова
Биточки зі щуки від Алекса Якутова
Пресслужба Нового каналу

Чудова альтернатива традиційним м’ясним котлеткам.

Читайте такожРецепт кабачкового рулету з сиром від Анни Саліванчук
Биточки з риби часто готують мешканці морських регіонів України. Ця страва є серед рецептів одеської чи маріупольської кухні, адже риба там – традиційно королева столу. Та готувати котлетки необов’язково з морського продукту. Вони так само добре смакують і з річкової риби. Спробуйте й ви приготувати биточки зі щуки за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу «На ножах» (прем’єра 15 жовтня о 10:00) Алекса Якутова

Інгредієнти:

  • Філе щуки – 0,8–1 кг.
  • Цибуля – 1 велика головка. 
  • Вівсяне печиво – 120 г. 
  • Молоко – 200 г. 
  • Вершки – 50 г. 
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Кріп нарізаний – 1 ст. л. 
  • Петрушка нарізана – 1 ст. л. 
  • Яйце – 1 шт. 
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування: 

  1. Вівсяне печиво замочуємо в молоці. 
  2. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. 
  3. Перекручуємо щуку та цибулю на м’ясорубці.
  4. Зливаємо молоко з печива, добре відтискаємо. 
  5. Замішуємо фарш. До щуки додаємо печиво, зелень, вершки, сіль та перець. 
  6. Яйце розділяємо на білок та жовток. Жовток одразу додаємо до фаршу, а білок збиваємо до середніх піків і лише після цього акуратно вводимо до страви. 
  7. Даємо постояти в холодильнику 30 хв., щоб інгредієнти добре розійшлися. 
  8. Дістаємо фарш з холодильника, формуємо биточки й обсмажуємо з двох боків до готовності. 
  9. Після приготування тушкуємо ще 5 хв. на вершковому маслі. 
  10. Подаємо з листям салату чи з соусом з вершків, рибного бульйону та вина, які випарюємо до потрібної консистенції. 

Смачного!


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK