Андрій Бєдняков – про перехід на українську мову: Кнопка "відписатися" – перед вашими очима

Телеведучий Андрій Бєдняков / Пресслужба Нового каналу

Телеведучий Андрій Бєдняков пояснив свою позицію щодо державної мови та звернувся до російської аудиторії у соцмережах.

Читайте також: Леся Нікітюк розповіла, як на Хмельниччині лікують постраждалих від війни тварин

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну більшість наших знаменитостей перейшли у повсякденному житті на українську мову. Серед таких – ведучий проекту Нового каналу «Де логіка?» Андрій Бєдняков.

Я намагаюся повністю перейти на українську і спілкуватись нею, – поділився він в інтерв’ю проекту «Слава+». – Давно вивчав мову задля роботи. До того ж, у школі дуже любив українську, тому в мене з цим були не такі вже й великі проблеми. Звісно, моя мова не така, як хотілося б, але ми всі вчимося. Зараз час, коли потрібно переходити!

Телеведучий Андрій Бєдняков

Пресслужба Нового каналу

Свою позицію Андрій Бєдняков демонструє не лише у повсякденному житті, а й у соцмережах. Де, до речі, в нього численна російська аудиторія.

У мене російське прізвище Бєдняков. І я все своє життя розмовляв російською мовою, – пише він. – Але «русский язык ущемляют. Мы идем спасать русскоговорящих». Врятували… Відтепер мій Іnstagram буде українською. Бо мені так хочеться. Бо інакше не можу. Так я висловлюю свою позицію. Позицію проти вбивств, окупації та захвату територій іншої країни. Відтепер можете називати мене «бЕндеровцем». Ви ж так називаєте людину, яка любить свою країну? Всім, хто буде кидатися піною з рота, відповідь одна: кнопка «відписатися» – перед вашими очима. Для тих, хто зі мною, кнопка «переказати» – вам у поміч. Я нікого не примушую. У кожного свій вибір. Російськомовні українці люблять країну не менше. 100%. Але це МІЙ ВИБІР. Своєрідний привіт деяким підписникам з росії.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему