Перегляд і читання новин провокують ПТСР

Постійний перегляд і читання новин провокують ПТСР / freepik.com

Через війну психологічний стан українців дуже погіршився. Бойові дії накладають відбиток на психіку кожного незалежно від його близькості від фронту.

Експерти попереджають, що постійний потік новин, у тому числі поганих, перегляд фотографій із місць бойових дій здатні спричинити стресовий розлад.

Читайте також: Безсоння: найпоширеніші ознаки, та як допомогти собі заснути

ПТСР є станом, що розвивається після події. Найбільш характерними рисами ПТСР є постійна тривога і необхідність повертатися до події, що травмує. Трапляються також кошмари.

Як зробити вплив поганих новин менш руйнівним для психіки

1. Скоротіть час читання новин 

Експерти радять не витрачати на стрічку новин у телефоні понад 15 хвилин на день. Давайте відверто, більшість із нас заповнює читанням стрічки будь-яку вільну хвилину. При цьому, вже після 14-ти хвилин читання новин виникає тривожність.

2. Приділіть час речам, які вас заспокоюють

Читайте також: Зірка Супермоделі по-українськи Віка Маремуха мало не втратила дитину через війну

Якщо вже відчули тривожність, то відверніться і зробіть те, що допомагає прийти до тями і повернути баланс психіці. Не забувайте займатися повсякденними справами, звичними та добре знайомими!

3. Скоротіть кількість джерел новин

Підписки на 50 каналів одразу шкодять.

Інформація дублюється, тому ваші побоювання, що з 3-4 джерелами ви опинитеся в інформаційному вакуумі, не відповідають дійсності.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему