Леся Нікітюк дізналася ексклюзивні історії з підземки Харкова початку повномасштабної війни

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Леся Нікітюк дізналася ексклюзивні історії з підземки Харкова початку повномасштабної війни
Ведуча Леся Нікітюк
Пресслужба Нового каналу

Під час зйомок тревелу «LeМаршрутка Леся Нікітюк розповіла про харківське метро.

Читайте такожРоман Міщеряков поділився лайфхакими проти тривожності та поганих думок
У грудні 2022 року на Новому каналі вийшов третій сезон тревелу «LeМаршрутка». Ведуча проєкту Леся Нікітюк з командою проїхала Україною воєнного стану та познайомилася з нашими незламними людьми. А в лютому 2023 року вони вирушили в нову подорож! 

Цього разу побували на Харківщині, Миколаївщині та Херсонщині. Вже у вівторок, 28 березня, о 20:00 Новий канал покаже серію з Харкова. 

Харківська область – одна з найтривожніших в Україні. З 24 лютого 2022 року в цьому регіоні повітряна тривога пролунала понад 1700 разів. Найдовша з них була 17 годин, а сумарна тривалість повітряних тривог склала майже 60 днів, – розповідає Леся Нікітюк. – Під час повномасштабної війни все життя в Харкові перемістилося з площ та вулиць під землю. Метро врятувало тисячі харків’ян. 24 лютого рух потягів харківського метрополітену зупинився, а жителі міста масово бігли на станції ховатися. Були також люди, які проходили пішки відстань до 15 кілометрів по коліях метро. Вони добиралися на вокзал, аби поїхати з міста.

Пресслужба Нового каналу

Пресслужба Нового каналу

Леся Іванівна зустрілася з начальницею станції «Героїв праці» Юлією, яка розповіла, як жив харківський метрополітен у лютому та березні минулого року.

24 лютого в нас ночувало приблизно 1500 людей, а вже 25 лютого – від 2000 і більше. І це лише на одній станції! Взагалі харківське метро стало тоді домом для десятків тисяч жителів міста, – говорить жінка. – Деякі люди спустились у підземку 24 лютого й пішли звідси лише у травні, коли стали запускатися потяги. Уявіть, дехто півтора місяці зовсім не виходив на вулицю. Це було дуже страшно. До нас приїжджали психологи і працювали з людьми, якось допомагали їм.

Пресслужба Нового каналу

Читайте такожВіталіна Біблів та Назар Задніпровський розповіли про театр під час війни
Також на станціях харківського метрополітену знаходилось багато дітей різного віку. З ними працювали волонтери. Разом із малечею займалися фізкультурою, гралися та малювали. Результати творчої роботи тепер прикрашають колони станції «Історичний музей».

На станції розміщено 14 величезних полотен з яскравими дитячими малюнками! – говорить ведуча проєкту. – Це не просто малюнки, а 3D-аплікації. На них зображені мрії, переживання та біль дітей Харкова.

Пресслужба Нового каналу

Пресслужба Нового каналу

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK