Зірка «Зв’язку» Олександр Сугак розповів про стрибок з парашутом: «Відчув, як механізм починає хрустіти»

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Зірка «Зв’язку» Олександр Сугак розповів про стрибок з парашутом: «Відчув, як механізм починає хрустіти»
Актор Олександр Сугак
Пресслужба Нового каналу

Актор скетчкому Нового каналу Олександр Сугак поділився незабутньою історією.

Читайте такожЛеся Нікітюк зняла Instagram-серіал про всесвітньо відому ляльку
Найпопулярнішою розвагою сміливців є стрибок з парашутом. Хтось назве це божевіллям, а хтось – справжнім екстримом! Кілька років тому актор серіалу «Зв’язок» Олександр Сугак наважився підкорити небо й відчув шквал нереальних емоцій та адреналіну. Однак під час польоту з ним трапився казус. 

У День парашутиста, який відзначають 26 липня, Саша розповів Новому каналу про свій перший стрибок з парашутом. 

У мене є класні друзі – подружжя Толік і Лєна. І Лєночка – дуже специфічна людина. У свій день народження вона обожнює не отримувати подарунки, а робити їх. Близько 15 років тому подарувала всім друзям стрибок з парашутом, – каже Саша Сугак. – Ми провели цілий день на полігоні: тренувалися, стрибали з шин, відпрацьовували приземлення. Загалом, пройшли дуже серйозну фізичну підготовку. Водночас інструктор майже кожні 15 хвилин нагадував усім про найголовніше: «Коли вже вистрибнете з літака, упевніться, що стропи натягнулися, купол відкрився, і одразу ж зніміть запобіжник із запасного парашута». Пояснив це тим, що на певній відстані він автоматично спрацьовує і розкривається. Це була база, основа всього навчання! До слова, інструктор повторював це в не дуже лагідній формі, з матюками (усміхається).

Актор Олександр Сугак / Пресслужба Нового каналу

Того дня стрибало 10 груп, і Саша з друзями були останніми. 

Тож ми мали можливість спостерігати за всіма стрибками. І в кожній групі було по дві-три людини, в яких все ж відкривався запасний парашут. А інструктор показував на них і казав: «От ви будете стрибати наступними. Ну не тупіть аж так!» А я ще й піддавав жару у вогонь: «Це капець, що за люди! Стільки разів повторювали про той запобіжник», – згадує актор «Зв’язку». – Настала наша черга. Мені, так би мовити, «пощастило»: сидів біля дверей літака, куди саджають найважчих, і мав стрибати першим. Я спостерігав, як ми набирали висоту, розганялися, відривалися від землі. Вже на цьому моменті трохи посивів (сміється). Настав час, і я стрибнув! Хоч десантний парашут в будь-якому випадку відкривається через певну кількість секунд, я все одно смикнув за кільце. Все йшло добре. Однак я трохи відволікся...

Читайте такожЗірка серіалу «Голова» Катерина Вишнева розповіла, як привчає до активного відпочинку свою доньку
Перед стрибком Саша вирішив взяти маленький цифровий фотоапарат, щоб зняти незабутній момент.

Заздалегідь прив’язавши на мотузочку до ременя джинсів, запхав його в карман. Запланував собі, що коли вистрибну, одразу почну знімати. І таки зробив це! Аж раптом відчув, що якийсь механізм у парашуті почав хрустіти. І в мене розкрився запасний парашут (сміється). Як то кажуть, карма наздогнала. Тому я трохи затримав свій політ, спускаючись плавно й повільно одразу на двох парашутах, – додає Сугак.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK