Віктор Андрієнко розповів про дві ролі, які йому не судилося втілити на екрані

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Віктор Андрієнко розповів про дві ролі, які йому не судилося втілити на екрані
Актор Віктор Андрієнко
Пресслужба Нового каналу

Зірка серіалу «Звʼязок» Віктор Андрієнко розповів про стрічки, в яких так і не зіграв.

Читайте такожОлена-Крістіна Лебідь застерегла щодо актуальної шахрайської схеми з смс-повідомленнями
Почав виступати на сцені з 10 років і завжди мріяв стати артистом. І не здався навіть попри те, що його роками не хотіли брати в театр! Віктор Андрієнко до сьогодні продовжує тішити глядачів чудовим почуттям гумору та незрівнянною харизмою. Однак на шляху до успіху знаковий актор пройшов через зневіру та невдачі. Віктор Миколайович розпочинав акторську карʼєру з монтувальника сцени, каскадера, а також отримував відмови, допоки не розгледіли його талант. 

Зірка скетчкому «Звʼязок» на Новому каналі пригадав дві ролі, які йому так і не судилося зіграти. Одна з них мала бути в фільмі відомого актора, режисера та сценариста.

Безмежно шкодую, що не зміг знятися у двосерійному фільмі Івана Миколайчука. Якось відбулася зустріч акторів Київського театру естради з кіноспільнотою. Ми веселилися, розігрували пародії, жартували: словом, це була традиційна тусовка творчих людей в неофіційній обстановці. Після зустрічі до мене підбіг Іван Миколайчук і сказав: «Вікторе, ви повинні знятися в моєму фільмі! Цієї ролі в сценарії ще немає, але до завтра її придумаю». Наступного дня я завітав на кіностудію, де з мене зняли мірки, – пригадує Віктор Андрієнко. – Невдовзі прийшов Іван Васильович і віддав сценарій зі словами: «Готую фільм за п’єсою Івана Франка «Вкрадене щастя». Мені потрібен персонаж, який буде трішки «збивати» напруження й відводити від трагедії». І розповів про роль філософа-дурника.

Актор Віктор Андрієнко та Римма Зюбіна / Пресслужба Нового каналу

Читайте такожЄвген Лісничий поділився своїм ТОП-5 святкових фільмів і мультфільмів
Згодом Віктор Миколайович пройшов усю підготовку до зйомок, отримав костюм і з нетерпінням чекав на фільмування. 

Проте цей процес затягнувся. Пізніше я несподівано зустрівся з Іваном Миколайчуком біля «Укртелефільму» та запитав: «Коли ж почнемо знімати?» Іван запропонував мені присісти і з сумом поділився: «Мій колишній друг прийшов до ЦК КПУ (Центральний комітет Комуністичної партії України. – Прим. ред.) і наполіг, щоб у мене забрали цю постановку та віддали іншому режисерові… Тому не буде в мене фільму, а в тебе ролі. Отака наша доля!», – розповідає актор «Звʼязку».

Актор Віктор Андрієнко / Пресслужба Нового каналу

Ще одна роль повʼязана з виставою Віктора Миколайовича із назвою «Йозеф Швейк» 1984 року. У цій постановці він грав одразу пʼять ролей.

Тоді прийшов Роман Балаян і привів із собою режисера Костянтина Єршова. Після вистави Костянтин Володимирович звернувся до Романа Гургеновича: «Який шикарний актор Вітя Андрієнко! Мені дуже соромно, адже в моїх трьох фільмах він працював каскадером». Костянтин зайшов за лаштунки й одразу запропонував мені роль у своїй новій картині, – ділиться зірка. – Коли я прийшов на кіностудію, то отримав товстелезний сценарій, на мене одразу почали шити костюм і підбирати грим. Тоді Костянтин Володимирович сказав своїй команді: «Такому гарному актору проби не потрібні, зробіть чисто символічні, для дирекції!» Але, на жаль, пізніше Костянтин Володимирович сильно захворів. І проєкт передали іншому режисеру, який не бачив мене в головній ролі.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK