Фіма Константиновський розповів, чому заздрить Васі Байдаку

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Фіма Константиновський розповів, чому заздрить Васі Байдаку
Ведучий Фіма Константиновський
Пресслужба Нового каналу

Ведучий Фіма Константиновський розповів про давнє захоплення та розкрив, чи планує повернутися у професійну індустрію гумору.

Читайте такожТарас Цимбалюк розповів про вплив батьків-вчителів
З великою війною більшість стендаперів акумулювали гумор у допомогу і тепер збирають мільйони для військових за лічені дні! Хтось гастролює та віддає 100% з продажу квитків на ЗСУ, дехто придумує креативні кліпи-збори, а комусь вдається мотивувати донатити під час стримів. Однак не секрет, що перші стендап-клуби та шоу в Україні почали зʼявлятися задовго до повномасштабного вторгнення та шаленої популярності коміків. 

І ведучий квіз-шоу «Поле», яке виходить щовівторка о 20:00 на Новому каналі, Фіма Константиновський теж є частиною цієї історії. 

Саме в Дніпрі утворився перший стендап-клуб в Україні. Так, хтось може сперечатися зі мною. Проте, суто з математичного розрахунку, там усе й почалося. У нас були, наприклад, Коля Зирянов, Андрій Лузан і Валік Міхієнко (резиденти YouTube-каналу «Леви на джипі». – Прим. ред.). Усі вони – з нашої дніпровської тусовки, яка започаткувала стендап-клуб, а згодом переросла в різні проєкти, – каже Фіма. – Я обожнював займатися стендапом. Тоді ще непогано виступав: брав участь як у великих, так і в сольних концертах, різних спешл-проєктах. Та в якийсь момент демотивувався. Розмірковував: «Якщо продовжу займатися стендапом і отримувати близько тисячі гривень за виступ, що мене чекає далі?»

Ведучий гри, в яку грає вся країна, зауважив, що робота над стендапом потребує дуже багато часу.

Ним потрібно жити й постійно займатися: нотувати, аби мати, про що розповідати, перевіряти матеріал мало не щодня, щоб послідовність слів вибудовувалася так, як потрібно. Знаю, бо раніше в мене був ще й КВК, на який витрачав дуже багато часу. Але це не приносило грошей. Можливо, якби міг паралельно заробляти, то займався б і далі. Та я не був таким ідейним, мав певний розрахунок на життя. Розумів, що стендап забирав би весь час, – ділиться думками ведучий. – Якби ж мені 23-річному показали, чого досягнув, наприклад, Вася Байдак з «Воробушка» (харківського театру абсурду. – Прим. ред.). Він розпочинав так само, як і я. Ми часто перетиналися на різних стендап-концертах. Хотів би записати собі в минуле маленький кружечок у Telegram: «Дивися, це Вася, який зараз виступає з тобою в Одесі перед 20 глядачами. Але скоро все зміниться, і українські стендапери будуть розривати». Дуже радий, що такі коміки, як Вася, залишалися більш ідейними та вірними стендапу, ніж я.

Комік Вася Байдак / Пресслужба Нового каналу

Читайте такожMELOVIN розповів, ким хотів стати в дитинстві та на що витратив перший гонорар
Зараз Фіма не позиціонує себе як стендап-коміка, адже не виступає з монологами. 

Але хочу спробувати повернутися у стендап. Раніше казав: «Ну, повернусь і повернусь. Легко! Подумаєш, не виступав років шість. Що такого?» (усміхається). Та подивимось, наскільки це буде складно. До слова, зараз працюю над великим монологом з кумом і автором команди «Дніпро» Юрієм Карагодіним. Ми разом пишемо мені матеріал, – додає зірка «Поля».

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK