Фіма Константиновський пригадав страхи на початку повномасштабного вторгнення

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Фіма Константиновський пригадав страхи на початку повномасштабного вторгнення
Ведучий Фіма Константиновський
Пресслужба Нового каналу

Ведучий шоу «Поле» Фіма Константиновський розповів, чого йому не вистачає зараз.

Читайте такожБогдан Шелудяк розповів про найдорожчу та найдешевшу річ у своєму гардеробі
Два роки і майже вісім місяців в Україні не вщухає велика війна. За цей час ми стали свідками трагедій, здобутків, втрат, перемог. Кожен має моменти, які найбільше запамʼяталися або ж кардинально змінили сприйняття реальності. Зокрема, ведучий Нового каналу Фіма Константиновський став одним з українських знаменитостей, хто спрямував усі сили на волонтерство. Він досі опікується дніпровським шелтером і невпинно нагадує про щоденні донати. 

Хоча в перші дні великої війни навіть не думав, що колись стане зіркою гри Нового каналу «Поле», в яку грає вся країна. 

З початком великої війни повністю змінив пріоритети. Раніше на першому місці стояла особиста ціль, а тепер, як у всіх свідомих, – спільна. Окрім того, в перші місяці вторгнення думав, що деякі моменти більше ніколи не повторяться. Наприклад, коли говорив з мамою по телефону, був переконаний, що ми взагалі з нею не побачимося. А якби 24 лютого о шостій ранку мені хтось сказав, що вестиму шоу на Новому каналі, не повірив би, – з усмішкою каже Фіма Константиновський. – А ще переосмислив, навіщо взагалі популярність. До повномасштабної думав, що бути відомим круто задля рекламних контрактів, грошей. Тепер знаю: це можна перенаправляти в допомогу.

Ведучий Фіма Константиновський / Пресслужба Нового каналу

Читайте такожНеймовірні дуети: хто став переможцем шоу
Ведучий Нового каналу зустрів ранок 24 лютого 2022 року в одному зі столичних районів. Він назавжди запамʼятав перше сховище на Дарниці, в якому побачив українців різного віку, статі та соціального статусу. 

На другий день (25 лютого 2022 року. – Прим. ред.) ми вирушили на Івано-Франківщину. З нами був лабрадор Джо. На одній із зупинок познайомилися з якимись людьми, в яких теж був собака. І вони дали нам корм. Хоч тоді ніхто не знав, що нас чекало: може, ми взагалі сиділи б в укритті роками. Усім було страшно, але вони все одно поділилися з незнайомцями, – додає Фіма. – На початку великої війни українці обʼєдналися. Якби тоді ми були, як сьогодні, то давно б усе втратили. Варто розуміти, що донатом ви рятуєте не лише Волноваху, Вовчанськ і Торецьк, а й Верховину, Буковель і Львів.

Ведучий Фіма Константиновський

Фіма наголошує: не потрібно забувати, що війна ще не завершилася. Тому радить кожному подумки повертатися в перші дні російського вторгнення. 

З лютого 2022 року я дзвонив батькам під час кожної повітряної тривоги. Для мене її оголошення вже означало вибух. А зараз те, що лунає сирена, – це вже не для всіх причина піти в сховище. Ми звикаємо до всього. Але треба памʼятати, через кого зʼявилися ці тривоги, і не чекати, коли влучать в «Охматдит», щоб закрити певний збір, – стверджує ведучий Нового каналу. – Завжди є причина щось не робити. І, звісно, легше звинуватити когось у бездіяльності. Тому зараз мені не вистачає, щоб у всіх однаково горіла дупа. От у 2022-му було неймовірно страшно, але однаково для всіх. Кожен знав, що перебуває в зоні ризику. Тепер же в деяких містах зʼявляються думки про абсолютно неіснуючу безпеку. Та якщо вважаєте, що війна вас не стосується, замисліться: якби завтра вона закінчилася, чи буде соромно за те, що ви робили?

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK