Сергій Притула розповів, як підтримати себе й рідних під час війни

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Сергій Притула розповів, як підтримати себе й рідних під час війни
Ведучий Сергій Притула
Пресслужба Нового каналу

Волонтер та ведучий Нового каналу Сергій Притула поділився думками, як допомогти собі морально.

Читайте такожСупермодель по-українськи: Аліна Панюта розповіла, яка зараз ситуація на Тайвані, які настрої панують у країні
Більше п’яти місяців українці живуть у стані стресу через війну. Хтось навчився справлятись з собою і підтримувати тих, хто навколо. Комусь досі складно опановувати себе. Волонтер, ведучий та засновник Благодійного фонду Сергій Притула поділився своїми порадами з цього приводу.

Спілкуйтеся! Спілкуйтесь і будьте поряд, коли комусь із рідних чи друзів важко, – радить Притула. – Це, насправді, тотальна проблема. Війна – то страшний форс-мажор, який може зламати людину. Бо в неї просто немає схожого досвіду. Як реагувати на тисячі смертей? На мільйони біженців? Голова це сприймає, але серце вискакує, а організм «теліпає».

Читайте такожОлександр Педан зізнався, які недоліки життя в столиці він відчув за період війни в Україні
Сергій Притула каже, що важливо не гризти себе і спокійно все аналізувати.

Величезною проблемою для суспільства є те, що люди вважають, що роблять недостатньо для нашої перемоги, – говорить він. – От людина ходить і думає: «Я мало роблю». Раджу сісти, заспокоїтись і подивитися, скільки й чого ви робите. Якщо ходите на роботу, виконуєте свою справу і чесною працею допомагаєте українській економіці – це вже немало. Якщо ви ще при цьому донатите волонтерам, плетете маскувальні сітки, то що ще від себе хочете? Не вигризайте себе! Не випалюйте! Ви не винні в тому, що путін напав на Україну. Ви робите достатньо! Інша справа, що є ті, хто нічого не роблять. Що війна, що без війни, є люди, які ставлять усе під сумнів, шукають зраду, розказують, що солдати воюють неправильно, волонтери у нас неправильні. Та я радий, що в українському суспільстві таких, насправді, вкрай мало.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK