Куди звертатися, щоб знайти зниклу безвісти людину?

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Куди звертатися, щоб знайти зниклу безвісти людину?
Куди звертатися, щоб знайти зниклу безвісти людину
pixabay.com

Надія Матвєєва продовжує ділитися цінними порадами, які допоможуть убезпечити життя у воєнний час, у рубриці «Надійні поради» на СТБ. Так, телеведуча розповіла, як знайти зниклу безвісти людину.

Читайте такожЯк безпечно користуватися телефоном під час війни і на окупованих територіях
♦ Почніть з волонтерів міста, де в останній раз бачили зниклу людину. Шукайте їх групи за назвою населеного пункту в соцмережах. Або скористайтесь списком української Волонтерської Служби.

♦ Слідкуйте за офіційними маршрутами евакуації на сторінці віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук.

♦ Залиште свій запит про пошук в групах населених пунктів, куди привозять евакуйованих. Там також можуть публікувати списки вивезених людей. Звертайте увагу на знайомі прізвища – спільний знайомий може володіти інформацією про зниклого.

♦ Напишіть в телеграм-канал «Пошук зниклих» @poshuk_znyklyh. Наразі це одна з головних баз із такими оголошеннями. Спочатку через пошук перевірте, чи не було інформації про того, кого ви шукаєте, раніше. Якщо ні – подайте запит на пошук через гугл-форму. Ще один корисний телеграм-канал – «Пошук зниклих Україна 2022». Він обробляє запити щодо пошуку як цивільних, так і військових.  Запити на пошук людей передаються місцевим підрозділам тероборони.

Читайте такожЯк під час війни отримати статус безробітного?
♦ Якщо людина зникла на території Донецької чи Луганської областей, зверніться в організацію «ДонбасSOS». Вона працює з 2014-го року, у її співробітників великий досвід.

♦ Подзвоніть в Національне інформаційне бюро для пошуку людей (1648; +38044 287 81 65). Там ви можете знайти інформацію про військових і цивільних – загиблих, полонених та зниклих безвісти. До бюро можна звернутися і письмово на сайті.

♦ Ще одна офіційна структура – Об’єднаний центр із пошуку та звільнення полонених (+38 067 650 83 32; +38 098 087 36 01). Сюди варто звертатися, якщо ви вважаєте, що людина потрапила в полон.

♦ Окремо – про пошук дітей. В Україні цим займається Служба розшуку дітей. Якщо дитина загубилась за межами України, можна звернутися до федерації Missing Children Europe. Гаряча лінія федерації 116-000 працює в 32 країнах.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK