Олександр Педан показав вражаючий волонтерський штаб у селі на Хмельниччині

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Олександр Педан показав вражаючий волонтерський штаб у селі на Хмельниччині
Ведучий Олександр Педан та староста села Олешин Хмельницької області Валентина Андріївна
Пресслужба Нового каналу

З першого дня війни староста невеличкого села на Хмельниччині об’єднала громади й організувала величезний гуманітарний штаб.

Читайте такожАндрій Бєдняков показав майже вщент зруйновану школу, де він навчався в Маріуполі
Уже чотири місяці Україна гідно дає відсіч ворогу. Військові б’ють російського окупанта на передовій, а небайдужі українці-волонтери борються проти агресора в тилу. Саме про них соціальний проєкт ведучого Нового каналу та громадського діяча Олександра Педана «Знай своїх. Волонтери».

Як казав Захар Беркут, сила народу – в його єдності. У п’ятому випуску побачите цьому підтвердження. Переконаєтесь, як, об’єднавшись цілими селами, можна творити справжні дива! – переконує Педан. – Випуск проєкту присвячений старості села Олешин Хмельницької області Валентині Андріївні. Вона організувала мешканців свого та сусідніх чотирьох сіл для допомоги військовим ще з 2014 року.

Ведучий Олександр Педан та староста села Олешин Хмельницької області Валентина Андріївна / Пресслужба Нового каналу

Наразі діяльність розвинули. У кожній хаті люди працюють для фронту – готують консервацію, тоннами чистять зернята та горіхи для енергетичних батончиків, плетуть сітки, збирають аптечки та необхідну амуніцію. У сільському клубі йде безперервна молитва за мир – розроблений графік, і жінки почергово змінюють одна одну. Все відбувається під чітким керівництвом пані Валентини, яка є учасницею Революції Гідності та близько 300 разів їздила на Схід. 8 років війни вона працює для фронту та перемоги, – розповів Педан.

Олександр Педан показав вражаючий волонтерський штаб у селі на Хмельниччині / Пресслужба Нового каналу

Валентині Андріївні вдалось організувати великий волонтерський штаб, де регулярно працюють мешканці її та сусідніх сіл. Масштаби їхньої роботи вражають.

Жінки, які працюють з медикаментами, щодня роблять близько тридцяти аптечок для військових, – розповідає вона. – Також у нас є чоловік, який тримає рибгосп. Він нам дав вже шість тон риби (випуск знімали на 55-й день війни. – Прим. ред.). Дівчата по всіх вулицях нашого старостату чистили рибу, а потім готували тушонку. Загалом ми закрили понад 17 тисяч банок консервації.

Олександр Педан показав вражаючий волонтерський штаб у селі на Хмельниччині / Пресслужба Нового каналу

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK