Леся Нікітюк розповіла про створення додатку «Повітряна тривога»

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Леся Нікітюк розповіла про створення додатку «Повітряна тривога»
Ведуча Леся Нікітюк
Пресслужба Нового каналу

Ведуча тревел-проєкту «LeМаршрутка» (Новий канал) Леся Нікітюк поспілкувалася з автором ідеї додатку, яким користується 11 мільйонів українців.

Читайте такожХолостяк 12 сезон: хто залишив проєкт у 6 випуску від 02.12.2022
Незламні українці та розповіді про їхні добрі справи та сміливі вчинки – фішка третього сезону проєкту «LeМаршрутка», який щопонеділка виходить на Новому каналі. Особливим героєм другого випуску став хмельничанин Степан Танасійчук. Він є автором ідеї та керівником додатку «Повітряна тривога».

Степан – власник IT-компанії, – розповідає ведуча Леся Нікітюк. – У мирному житті в нього було багато роботи. Вони з командою розробили мобільний додаток для онлайн-запису до ветеринара, додаток «Дороги України», який відслідковує ями на наших трасах, та інші. На початку війни вони зрозуміли, як можуть бути корисними. Тому створили головну систему оповіщення для українців – додаток «Повітряна тривога». Наразі у нього 11 мільйонів користувачів!

Завдяки плідній праці та професіоналізму команди Степана додаток з’явився вже у перший тиждень повномасштабної війни.

Ідея прийшла на третій день війни, коли почав отримувати повідомлення від друзів: «Є проблема, не чути сирену». Я подумав, а чому б не зробити мобільний додаток? Моя компанія на ринку вже років 13 і займається такою розробкою. Ввечері закинув ідею в канал команди, зранку ми почали робити, і понеслося… – ділиться керівник проєкту. – Функціонал максимально простий: людина обирає місто, район чи область, де хоче отримувати сигнали. У нас зараз є п’ять видів тривог: повітряна, вуличні бої, артобстріл, хімічна та радіаційна загроза. Дві крайні – про всяк випадок. Нехай краще їх не буде в Україні, але хай будуть сповіщення для людей.

Леся Нікітюк розповіла про створення додатку «Повітряна тривога» / Пресслужба Нового каналу

Читайте також«Невідомий герой» – про пережите на передовій: PTASHKIN презентував перший воєнний трек
Усім цікаво, як працює додаток та хто подає сигнали тривоги на смартфони. Секрет розкрито!

Є серверна частина, і є інтерфейс адміністратора, які працюють у кожній області. Тобто це люди, які чергують і 24/7 все контролюють, – пояснює Степан. – Якщо надходить команда дати тривогу, вони вмикають сирену. Роблять це на великому-великому пульті з сотнею кнопок. Ми їм дали ще й свій інтерфейс, де потрібно просто натиснути одну кнопку і за секунду дати тривогу всім користувачам, які підписані на певну область. По суті, це органи влади одразу подають сигнал у додаток.

Очевидно, багатьох цікавить питання – чи отримує Степан та його команда прибуток з додатку «Повітряна тривога».

Ми його не монетизуємо, – зізнається Степан Танасійчук. – Ідея заробляти на такій історії – дика.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK